"Γαλάζια πηγαδάκια" με μενού… υποψηφιότητες!

eisodos
του Βαγγέλη Στολάκη
Μπορεί τα κυβερνητικά στελέχη να διαμηνύουν σε όλους τους τόνους πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και η χώρα δεν πρόκειται να οδηγηθεί σε εκλογές, στην τοπική Νέα Δημοκρατία ξεκίνησαν οι συζητήσεις περί… υποψηφιοτήτων. Είναι χαρακτηριστική άλλωστε η απάντηση της κυβερνητικού εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη σε σχετική ερώτηση σε συνέντευξή της που θα δημοσιευτεί στην Karfitsaτου Σαββάτου ότι η χώρα «δεν μπορεί να πηγαίνει σε εκλογές Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο».
Όπως ακούγεται «θεωρείται βέβαια η κάθοδος σε βουλευτικές εκλογές αρκετών στελεχών και της παράταξης Ιωαννίδη και της παράταξης Καλαφάτη τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη Περιφέρεια του νομού», καθώς όπως σχολιάζουν «γαλάζια» στελέχη κρίνεται «απαραίτητη η ανανέωση του τοπικού στελεχιακού δυναμικού».
Στην Α’ Θεσσαλονίκης φαίνεται πως θα είναι ξανά υποψήφιοι οι σημερινοί εκλεγμένοι βουλευτές εκτός του Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είχε διαμηνύσει πως η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήταν η επιλογή που έκανε για να «κλείσει» τον πολιτικό του κύκλο. Έτσι «χηρεύει» μια θέση στη Βουλή – και σε περίπτωση που διατηρηθούν οι αναλογίες και τα ποσοστά  του 2012- την οποία όπως φαίνεται θα διεκδικήσουν ο Στράτος Σιμόπουλος και ο Παναγιώτης Κοκκόρης που είναι οι πρώτοι επιλαχόντες του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου. Ακούγεται επίσης το όνομα της Άννας Ευθυμίου.
Στη Β’ Θεσσαλονίκης ο σημερινός Γενικός Γραμματέας του Κυβερνητικού Έργου Δημήτρης Βαρτζόπουλος έχει δηλώσει πως θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Εάν λοιπόν οι εκλογές γίνουν με τη λήξη της τετραετίας αναμένεται ο κ. Βαρτζόπουλος να παραιτηθεί- λόγω ασυμβιβάστου- από τη θέση του το Δεκέμβριο για να μπορεί να είναι υποψήφιος. Ένα από τα δυνατά ονόματα που ακούγονται για τη δεύτερη περιφέρεια του νομού είναι και αυτό της υποψηφίας αντιπεριφερειάρχη με το συνδυασμό «Πρωταθλήτρια» του Γιάννη Ιωαννίδη, Πόπης Καλαϊτζή.
Μέχρι στιγμής οι όποιες συζητήσεις γίνονται σε… «πηγαδάκια», αφού επίσημα η Διοικούσα Επιτροπή της ΝΔ νομού Θεσσαλονίκης δεν θεωρεί πως υπάρχει η πιθανότητα διεξαγωγής εκλογών πριν τη λήξη της τετραετίας.  «Έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις και με μέλη της παράταξης Τζιτζικώστα που δεν μπόρεσαν να εκλεγούν αλλά και με υποψηφίους του Ιωαννίδη. Σε τοπικό επίπεδο το κόμμα θα επιχειρήσει να κρατήσει τις ισορροπίες αφού πρώτα η ΝΔ αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τον Απόστολο Τζιτζικώστα» αναφέρει χαρακτηριστικά τοπικό «γαλάζιο» στέλεχος. “Σίγουρα στα ψηφοδέλτια θα βρεθούν και στελέχη της γαλάζιας νεολαίας” καταλήγει η ίδια πηγή.