17:55, Παρασκευή
27 Μαΐου 2022

Γέμισε το «Ιωάννης Βελλίδης» η Φώφη Γεννηματά

14328819_10153709769717273_1178803981_n
Σε ένα ακροατήριο 800 περίπου ατόμων μίλησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ΦώφηΓεννηματά το βράδυ της Δευτέρας.
Από το βήμα της 81ης ΔΕΘ, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού. «Τα μεγάλα λόγια του κ.Τσίπρα αποδείχθηκαν επιταγές χωρίς αντίκρισμα.Τα μνημόνια δεν σκίστηκαν, η ώρα της εξόδου από την κρίση απομακρύνεται και  νέα απειλητικά αδιέξοδα προβάλλουν. Οι πολίτες συνθλίβονται μέσα σε ένα άκρως εχθρικό και διχαστικό πολιτικό και κοινωνικό περιβάλλον. Θυμωμένοι, Φοβισμένοι και με βαθύ αίσθημα απώλειας της Υπερηφάνειας και της αξιοπρέπειάς τους. Το περίφημο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» έμεινε στην ιστορία ως μνημείο πολιτικής αναξιοπιστίας» είπε.
Και συνέχισε: «Τα έδωσε όλα. Ο «Τσάβες της Ευρώπης» κατέληξε o yes man των πιο συντηρητικών κύκλων . Οδήγησε τη χώρα σε μόνιμη επιτροπεία και παραχώρησε  τον εθνικό πλούτο για 100 χρόνια».
Από τα βέλη της δεν ξέφυγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν αποτελεί εναλλακτική πρόταση στον τυχοδιωκτισμό του ΣΥΡΙΖΑ η δεξιά στροφή, η στροφή στο συντηρητισμό. Κανένας δεν θέλει να γυρίσουμε πίσω. Η αλλαγή ηγεσίας στη ΝΔ δεν συνιστά καμία επί της ουσίας αλλαγή στο διαχρονικά συντηρητικό ιδεολογικό, πολιτικό και προγραμματικό  πρόσημο της» σημείωσε. Και τόνισε: «Σιωπά για το χθες, αρκείται στο να περιγράφει το σήμερα, αδυνατεί να εμπνεύσει για το αύριο, αφήνοντας τον χρόνο να κυλά, περιμένοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πέσει ως «ώριμο φρούτο».
Ζήτησε Εθνική Συνεννόηση. Παρουσιάζονταςτο σχέδιο του κόμματός της για την έξοδο της χώρα; Από την κρίση, έκανε λόγο για μια νέα ουσιαστική βελτίωση των όρων της συμφωνίας με τους εταίρους μας.
Είπε επίσης πως η χώρα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό ΣΟΚ και πως πρέπει να πειστούν ξένα ισχυρά επενδυτικά κεφάλαια να εμπιστευτούν την χώρα.
Τέλος, παρουσίασε τις δέκα προτάσεις για επιτάχυνση της ανάπτυξης.
 
Β. Στολάκης