10:28, Σάββατο
01 Οκτωβρίου 2022

Για κακή αρχή της κυβέρνησης κάνουν λόγο τα… ξένα ΜΜΕ

kammenos-tsipras-2109
Ως κακή αρχή για την αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζουν τα ξένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τον σάλο που ξέσπασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις αναρτήσεις του πρώην υπουργού Υποδομών, Δημήτρης Καμμένος, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί υπό το βάρος των κατηγοριών που του αποδίδονται για αντισημιτισμό, ομοφοβία και ρατσισμό.
Για δυσάρεστη και ενοχλητική αρχή της κυβέρνησης Τσίπρα, αλλά και για τον ίδιο τον πρωθυπουργό που αρχικά τοποθέτησε στο κυβερνητικό σχήμα έναν άνθρωπο ο οποίος βαρύνεται με τέτοιες κατηγορίες (μέχρι να αποδειχθούν), κάνει λόγο το Assosiated Press.
H Deutsche Welle με τη σειρά της αναφέρει ότι η νέα κυβέρνηση τα βρήκε σκούρα στο ξεκίνημά της και αυτό δεν έχει να κάνει με τους δανειστές και τις απαιτήσεις τους, αλλά με ένα ζήτημα εσωτερικής φύσης που προκάλεσε τριγμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στο μικρότερο εταίρο του, τους ΑΝΕΛ.
«Δεν πέρασαν ούτε καν 12 ώρες από τη στιγμή που ανακοινώθηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα και υπήρξε η πρώτη παραίτηση υπουργού», γράφει χαρακτηριστικά η Wall Street Journal. «Πρόκειται, δε, για παραίτηση που άνετα μπορεί να διεκδικήσει το παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς ελάχιστες ώρες χώρισαν τον Δημήτρη Καμμένο από την υπουργοποίηση και την παραίτηση», σημειώνει η εφημερίδα, ενώ εξηγεί στους μη γνωρίζοντες ότι ο παραιτηθείς υπουργός δεν έχει καμία οικογενειακή σχέση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, Πάνο Καμμένο.
Διαβάστε περισσότερα στο paraskhnio.gr