, Τρίτη
21 Μαΐου 2024

search icon search icon

Γιάννης Βρούτσης: Το 2024 θα είναι λειτουργικό το Καυτατζόγλειο – Η Θεσσαλονίκη αξίζει το δικό της «ΟΑΚΑ» (Video)

Το πρόγραμμα «Άθληση για Όλους», η Νέα Τούμπα αλλά και το Καυτατζόγλειο ήταν μεταξύ άλλων τα θέματα που ανέλυσε ο υπουργός αθλητισμού σε συνέντευξη του.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Βρούτσης: «τα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας έχει μια από τις χειρότερες επιδόσεις στον ανεπτυγμένο κόσμο όσον αφορά στην άσκηση του πληθυσμού. Αυτό το ακούτε πρώτη φορά δημόσια. Δεν αθλούμαστε» σημείωσε, τονίζοντας: «Θα γυρίσουμε σελίδα. Καλώ για πρώτη φορά όλους τους αντιδημάρχους αθλητισμού της χώρας και τους αντιπεριφερειάρχες αθλητισμού, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Θα μιλήσει και ο υπουργός εσωτερικών γιατί μόνο μαζί με δήμους μπορούμε να κάνουμε αυτή τη δράση. Ξεκινάμε το μεγάλο πρόγραμμα «άθληση για όλους. Φιλοδοξία μου είναι όταν θα φύγω από το υπουργείο κι εγώ κι ο επόμενος και οι μεθεπόμενοι υπουργοί, το πρόγραμμα αυτό να έχει μείνει»

Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση το πρόγραμμα θα προωθείται μέσω των δήμων καθώς θα δημιουργηθούν ομάδες με πρωτοβουλίες των δήμων τις οποίες «θα χρηματοδοτούμε» και θα εμπλουτίζεται στην πορεία του χρόνου «Έχουμε και την αποφασιστικότητα και την πολιτική βούληση να αλλάξουμε την θλιβερή εικόνα της χώρας όσον αφορά στην άσκηση του πληθυσμού. Δεν πάμε να κάνουμε πρωταθλητισμό αλλά να βγάλουμε τον κόσμο από τα σπίτια του. Να βγάλουμε τα άτομα με αναπηρία από τα σπίτια του…»

Το 2024 το Καυτατζόγλειο θα είναι λειτουργικό

Σχετικά με την πορεία αποκατάστασης του Καυτατζογλείου: «Τα χρήματα μπήκαν ήδη στα ταμεία του Καυτατζογλείου. Υπάρχει ροή χρημάτων για κάθε χρονιά. Το θέμα είναι η απορρόφησή τους να γίνει με τον ταχύτερο δυνατό τρόπο συνδυαστικά με τη διαφάνεια. Το 2024 θα είναι λειτουργικό το Καυτατζόγλειο. Το 2025 ακόμη καλύτερο. Η Θεσσαλονίκη αξίζει το δικό της «ΟΑΚΑ». Αυτό είναι το Καυτατζόγλειο.

Προτεραιότητες που έθεσα στη διοίκησή του είναι να αναβαθμίσουμε τις υφιστάμενες υποδομές, προσβασιμότητα ΑμεΑ και ενεργειακή αναβάθμιση. Είμαστε στην τελική ευθεία» Αναφορικά με τη Νέα Τούμπα, ο αν. υπουργός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κάτι σχετικό που να έρχεται στο υπουργείο αθλητισμού το οποίο «δε μπορεί να εξατομικεύεται σε συζητήσεις με ομάδες. Δεν είναι η δουλειά του αυτή. Αλλά να προάγει τον αθλητισμό και την αναβάθμιση των εθνικών αθλητικών κέντρων και να δίνει χρήματα» τόνισε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.