, Δευτέρα
27 Μαρτίου 2023

Γιατί αποχώρησε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο Αμανατίδης;

Γιάννης Αμανατίδης

Αποχώρησε από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και ακύρωσε τη συμμετοχή του σε αυτό ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης.
Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Εξωτερικών, αιτία της αποχώρησής του είναι τα όσα είχε πει νωρίτερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.
Συγκεκριμένα, ο κ. Αμανατίδης αναφέρει ότι αποχώρησε από το φόρουμ «κατόπιν της ανοχής η οποία επιδείχθηκε από τους διοργανωτές στις προσωπικές, προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και στελεχών της κυβέρνησης από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη. Αναφορές που δεν έχουν καμία σχέση με την αντιπαράθεση η οποία διεξάγεται σε fora με επιχειρήματα, όσο αιχμηρά κι αν είναι».
Ο πρόεδρος του Οικονομικού Φόρουμ Συμεών Τσομώκος λίγο αργότερα σε δήλωσή του απολογήθηκε για τους χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν για τον πρωθυπουργό και υπουργούς της Κυβέρνησης, οι οποίοι, όπως ανέφερε, δεν εκφράζουν το πνεύμα που διέπει τις αρχές του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.
«Το Φόρουμ αυτό δεν κάνει πολιτική. Προσκαλεί όλες τις σκέψεις και απόψεις, με σεβασμό στις όποιες αντίθετες ιδέες και στην άσκηση πολιτικής στα δρώμενα της χώρας. Ήταν μια ατυχής στιγμή και απολογούμαι προσωπικά» σημείωσε.
Πηγή: toxrima.gr