23:33, Δευτέρα
03 Οκτωβρίου 2022

Γιατί ο Κώστας Κιλτίδης στηρίζει… Απόστολο Τζιτζικώστα;

Kiltidis-Tzitzi
Την αυτοκριτική του για το παρελθόν, τα λάθη αλλά και τις πράξεις του κάνει μέσω ανάρτησής του στο facebook ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Καραμανλή και πρώην βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Κιλτίδης, ο οποίος λίγες ημέρες πριν τις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου επέστρεψε στη Συγγρού.
“Έχω διαπράξει αναμφίβολα λάθη και σφάλματα στην μέχρι τώρα πολιτική μου διαδρομή και για πολλά μετάνιωσα. Πλήρωσα ακριβά από παιδί για τις ιδέες μου και τις συγκρούσεις γι αυτές. Εγκλημάτησα μόνον κατά του εαυτού μου, υποτιμώντας την δύναμη που μου έδιναν όσοι πίστευαν στο πρόσωπό μου και δεν διεκδίκησα εντός του συστήματος αυτό που έπρεπε.
Νοιώθω όμως δικαιωμένος γιατί κανένας δεν φυλάκισε τον πυρήνα των ιδεών μου και πορεύθηκα ίσια και καθαρά, είτε συμφωνεί κάποιος, είτε διαφωνεί με τις ιδέες μου και την συμπεριφορά μου. Πάντοτε υπηρέτησα τον καθοδηγητικό ρόλο της πολιτικής αναλαμβάνοντας την ευθύνη της επιλογής σε ιδέες και πρόσωπα” αναφέρει μεταξύ άλλων ο Κώστας Κλιτίδης.
Ο πρώην υπουργός λέει επίσης ότι: “Επέστρεψα στη Ν.Δ. γιατί έπαψαν να υπάρχουν ο λόγος της αποχώρησης και η αιτία της διαφωνίας μου για την ασκούμενη πολιτική. Άλλαξε ο Πρόεδρός της και ουσιαστικά η Πατρίδα μας χρεοκόπησε με τρία μνημόνια. Είμαι στην κυριολεξία ο μοναδικός βουλευτής από το 2009 του αστικού χώρου, που δεν έχω ψηφίσει κανένα μνημόνιο ή μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
Έχω διακηρύξει όμως από το 2010 , ότι δεν υπηρετώ την υποτέλεια των μνημονίων, ούτε όμως τρέφω ψευδαισθήσεις αντιμνημονίων. Την εθνική πολιτική αναζητώ στη νέα πραγματικότητα και επέστρεψα στη Ν.Δ. για να αγωνισθούμε, με την γνήσια ιδεολογία αυτής της παράταξης, για την όποια ανάταξη και διάσωση της Πατρίδος. Οι απόντες έχουν πάντα άδικο. Εχθρός του σωστού είναι ο ελιτισμός και ο λαϊκισμός. Επέστρεψα δε χωρίς καμία θέση, ιδιότητα ή αξίωμα στην Α΄ Θεσσαλονίκης.
Στην ζωή και στην πολιτική πάμε μ αυτούς απ αυτούς που έχουμε. Ιδανικοί δεν υπάρχουν, αναζητούμε τους κατάλληλους. Κατά την συνισταμένη και κυρίαρχη πολιτική έκφραση της Ν.Δ. πορεύονται ο Β. Μεϊμαράκης και ο Α. Τζιτζικώστας. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν συμμετείχε στα χρόνια της πίκρας και του πόνου των φτωχοποιημένων Ελλήνων, υπηρετώντας την Αυτοδιοίκηση. Έχει θητεία βουλής και διοίκησης, διαθέτει παρακαταθήκες και απήχηση στο εκλογικό σώμα. Μπορεί να δώσει στίγμα αναγέννησης της παράταξης, ιδίως προϋπόθεση ελπίδας και προοπτικής. Κόμμα θέλουμε επειγόντως και να διεκδικήσουμε νίκη. Αυτά όλα υπερτερούν έναντι της μη παρουσίας του στη βουλή. Τον επόμενο Πρωθυπουργό θέλει η παράταξη, αφού πρώτα ανασυνταχθεί. Έτσι χωρίς εξιδανικεύσεις και ωραιοποιήσεις Τζιτζικώστας, αυτός υπάρχει» καταλήγει ο Κώστας Κιλτίδης.