, Κυριακή
04 Δεκεμβρίου 2022

Γιώργος Χατζηβαλάσης σε δήμαρχο Θερμαϊκού: “Στείρα, κουραστική επανάληψη του περσινού απολογισμού”

Έντονη κριτική, στο απολογισμό του δημάρχου Θερμαϊκού, άσκησε ο επικεφαλής της παράταξης «ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ» Γιώργος Χατζηβαλάσης, μετά το πέρας της ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου για τα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής.

Ξεκινώντας από τον τρόπο διεξαγωγής της όλης διαδικασίας, ο κ Χατζηβαλάσης, είπε μεταξύ άλλων, ότι. «Η συνεδρίαση αυτή συνηθίζεται να πραγματοποιειται σε μεγάλο χώρο, παρουσία όσο το δυνατόν περισσότερων δημοτών και τον πρώτο λόγο έχουν οι δημότες. Αντ’ αυτού ο δήμαρχος, κρυμμένος πίσω από τα μέτρα της πανδημίας, την πραγματοποίησε σε «στενό οικογενειακό κύκλο», δηλαδή… μεταξύ μας».

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηβαλάσης, η δημοτική αρχή στέρησε από τους δημότες, ακόμη και την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την ειδική συνεδρίαση διαδικτυακά, καθώς  «Ούτε το link για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση της συνεδρίασης δεν κοινοποίησε».

Συνεχίζοντας, ο κ. Χατζηβαλάσης, είπε με νόημα ότι «Ασφαλώς δεν έχασαν κάτι οι δημότες, αφού ο δήμαρχος μπέρδεψε τις ημερομηνίες και νομίζοντας ότι είναι παραμονή πρωτοχρονιάς- εμφανίστηκε σαν Αϊ Βασίλης για να μας πει τι ΘΑ κάνει και όχι τι έκανε! Το χειρότερο ακόμη είναι ότι η ο απολογισμός που παρουσιάστηκε, ήταν μια στείρα κουραστική επανάληψη του ίδιου απολογισμού που έκανε και πέρσι. Οι ίδιες μελέτες, τα ίδια έργα, οι ίδιες εντάξεις. Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Κι όμως! Έχουν περάσει 2 ολόκληρα χρόνια, χωρίς να κάνουμε βήμα μπροστά».

Καταλήγοντας, ο επικεφαλής της παράταξης «ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ», υπογράμμισε ότι «Στο δήμο Θερμαϊκού, κάνουμε βήματα πίσω, χάνοντας έργα από τα προγράμματα χρηματοδότησης που είχαν ενταχθεί».

Μάλιστα, κατέστησε σαφές, ότι «Η αδυναμία πραγματοποίησης ακόμη και των ώριμων έργων αποτυπώνεται χαρακτηριστικά στην εκτέλεση του Προϋπολογισμού 2021, από τον οποίο απορροφήθηκε μόλις το 5% των προβλεφθέντων κονδυλίων ενώ το 95% μεταφέρονται στον Προϋπολογισμό του 2022»

«Πλήρης απογοήτευση και  σκεπτικισμός για τον απολογισμό του δημάρχου», κατέληξε ο Γιώργος Χατζηβαλάσης.