, Σάββατο
03 Δεκεμβρίου 2022

«Η Δεξιά παραμένει Δεξιά όποιος κι αν είναι ο επικεφαλής της»

genimata
Καλεσμένη σε εκπομπή στην ΕΡΤ1 είναι αυτή την ώρα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά και σχολιάζει τον νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «η Δεξιά παραμένει Δεξιά όποιος κι αν είναι ο επικεφαλής της».
Μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά δήλωσε πως η αυτόνομη πορεία του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης είναι ξεκάθαρη και δεν υπάρχει θέμα απορρόφησης του ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, όπως είχε δηλώσει ο βουλευτής του κόμματος Λεωνίδας Γρηγοράκος. «Δεν κινδυνεύουμε ούτε από τον λαϊκισμό της Αριστεράς, ούτε από τη ρετρό νεοφιλελεύθερη Δεξιά», σχολίασε.
Συμπλήρωσε ακόμη πως έχει ανοίξει «πόλεμο ενάντια στον λαϊκισμό» αλλά όχι «σε ό,τι είναι λαϊκό», ενώ επεσήμανε ότι πρέπει οι μεταρρυθμίσεις να είναι τολμηρές, αλλά προς όφελος των εργαζομένων.
Αναφερόμενη στο ασφαλιστικό, τόνισε ότι η κυβέρνηση θα έπρεπε να είχε φροντίσει να υπάρχει περισσότερος χρόνος για διάλογο, ενώ στάθηκε στην ανάγκη εκπόνησης ενός ρεαλιστικού σχεδίου ανασυγκρότησης για τη χώρα, με στόχο την ανάπτυξη, την αλλεγγύη και την απασχόληση.