06:20, Τετάρτη
05 Οκτωβρίου 2022

Η εκτίμηση Παναγιωτόπουλου για την πυρκαγιά στη Θάσο

Την εκτίμηση ότι μέχρι το βράδυ η φωτιά στη Θάσο θα έχει τεθεί υπό έλεγχο έκανε ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος όπως έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook βρεθηκε “σήμερα στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας υποστράτηγο Αθανάσιο Γαρίνη.

Διαπιστώθηκε η σημαντική συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων αφενός με μηχανήματα που προχώρησαν στις απαραίτητες επεμβάσεις και στη διάνοιξη του δασικού οδικού δικτύου, και αφετέρου με τα εναέρια μέσα που συνέβαλαν καταλυτικά στον περιορισμό της επέκτασης της πυρκαγιάς. Σημειώνεται πως στην περιοχή επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Η φωτιά έχει επεκταθεί σε μεγάλη έκταση και σε δυσπρόσιτες περιοχές, εκτιμώ όμως πως, με την συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Στρατού, των Εναέριων Μέσων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ομάδων εθελοντών δασοπυρόσβεσης μέχρι το βράδυ θα έχει τεθεί υπό έλεγχο”, έγραψε σχετικά, επισυνάπτοντας φωτογραφίες από την επιθεώρηση που έκανε στην περιοχή της φωτιάς.