Η Ελληνική προεδρία, η «σιωπή» Σημίτη και ο… Γαβαλάς

Τέλη Ιανουαρίου αρχές Φεβρουαρίου αναμένεται να παρουσιάσει το συνδυασμό με τον οποίο θα διεκδικήσει ξανά το δημαρχιακό θώκο Λαγκαδά ο σημερινός δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Αναστασιάδης. Σύμφωνα με όσα έχει δηλώσει κατά καιρούς ο Αναστασιάδης το ψηφοδέλτιό του θα έχει έντονο άρωμα… νεολαίας αλλά και παλιών καταξιωμένων στελεχών του.
Συνεδριάζει αύριο και μεθαύριο το Εθνικό Συμβούλιο των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» του Πάνου Καμμένου στην Αθήνα. «Αναμένεται να ανέβουν οι τόνοι» μας είπε στέλεχος του κόμματος, ενώ στην ερώτηση «εάν τίθεται ζήτημα διάσπασης του κόμματος» απάντησε πως «όλα είναι πιθανά».
Οι «58» δεν πρόκειται να μπλεχτούν στις δημοτικές εκλογές, όπως λέει χαρακτηριστικά στην «Κ» η Αθηνά Δρέττα, από το ΠΑΣΟΚ που στηρίζει όμως την Κίνηση. Βέβαια, υπάρχουν εξαιρέσεις στον κανόνα καθώς στους μεγάλους δήμους αναμένετα;ι να πάρουν θέση υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων. Έτσι στο δήμο Θεσσαλονίκης, όπως υποστηρίζει η πρώην Γενική Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων θεωρείται δεδομένη η υποστήριξη της «Πρωτοβουλίας» και του Γιάννη Μπουτάρη. Όσον αφορά τις ευρωεκλογές εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού οι «58» θεωρούν πως πρόκειται για το πρώτο «κρας τεστ» με την κάλπη. Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται και με το ΠΑΣΟΚ και με στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς και όπως υποστηρίζει η κ. Δρέττα «θα διαπραγματευτούμε μέχρι θανάτου με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα γίνουμε φερετζές κανενός κόμματος».
Οι λαλίστατοι βουλευτές και πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ είναι σφίγγα όταν κάποιος τους ζητά να τοποθετηθούν δημόσια για την οκταετία Σημίτη με αφορμή την απολογία Κάντα και τις μίζες. Άλλοι τρέχουν να προλάβουν το… μετρό και άλλοι δεν μπορούν να μιλήσουν γιατί φοβούνται μήπως «τους κολλήσει το φαγητό».
Πάντως, οι βουλευτές του Βενιζέλου -27 όλοι κι όλοι στον αριθμό- στέκονται σούζα όταν τους καλέσει ο Πρόεδρος ή κάποιος συνεργάτης του. Είναι να μην δούνε κλήση από 210 366…! Τους λούζει κρύος ιδρώτας!
Το έκανε το σχόλιό του ο στυλίστας και μόδιστρος Λάκης Γαβαλάς με αφορμή την ανάληψη της ευρωπαϊκής προεδρίας από την Ελλάδα. Ερωτηθείς να σχολιάσει τις ενδυματολογικές προτιμήσεις εγχώριων αλλά και εκτός συνόρων υπουργών είπε πως είδε πολλά γκρι κουστούμια. Μάλιστα τους συμβούλευσε να προσέχουν τις… κάλτσες!
Την Κυριακή… «κληρώνει» σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ» για εκλεκτό της Νέας Δημοκρατίας στο δήμο Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με όσα αναφέρει στέλεχος της γαλάζιας δημοτικής παράταξης, την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις από πλευράς Λεωφόρου Συγγρού. «Πάντως, μην εκπλαγείτε εάν δεν ακούσετε κάποιο από τα ονόματα που κυκλοφορούν…» σχολιάζει ο δημοτικός σύμβουλος.
Στο «στρατόπεδο» Μπουτάρη πάντως, οι συσκέψεις επί συσκέψεων καλά κρατούν με αφορμή τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την ερχόμενη Δευτέρα. Όσο για τα εκλογικά… αυτά μπορούν να περιμένουν…
Β. Στολ.