, Κυριακή
26 Μαρτίου 2023

Η κουραστική κασέτα του Αλέξη…

Προσέξτε, o αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μάζεψε χθες όλα τα κανάλια για να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου δήθεν να παρουσιάσει το πρόγραμμά του ενόψει των εκλογών. Θα περίμενε κανείς να ξεδιπλώσει τη δική του δέσμη προτάσεων για την επομένη των εκλογών. Μάταια…

Τι είπε ο κ. Τσίπρας χθες; Ότι το κόμμα του θα απέχει από κάθε νομοθετική διαδικασία μέχρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πάει σε εκλογές! Μάλιστα, έστειλε και τελεσίγραφο στον πρωθυπουργό ότι πρέπει να τις προκηρύξει μέσα στις επόμενες δύο, το πολύ τρεις εβδομάδες… Άρα, ούτε πρόγραμμα έχει ούτε κυβερνητική πρόταση. Επιστροφή στο «όχι σε όλα» του 2014. Το μόνο επιπλέον ζήτημα που έθεσε ο Αλέξης Τσίπρας είναι οι παρεμβάσεις που θα κάνει στην ΕΕ για το θέμα των παρακολουθήσεων, ενώ είπε και το αμίμητο: «Θα μεταφέρουμε την πρόταση δυσπιστίας από το Κοινοβούλιο στον λαό».

Πώς θα το κάνει και τι εννοεί, δεν το πολυκαταλάβαμε. Εκτός αν εννοεί τα γλέντια στις πλατείες των αγανακτισμένων. Όπως και να έχει, για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τις γνωστές κορόνες του που κουραστικά επαναλαμβάνει σε καθημερινό επίπεδο περί παρακολουθήσεων των Ενόπλων Δυνάμεων. Έβαλε δηλαδή τη μία και μοναδική κασέτα που διαθέτει, περί σκανδάλων, η οποία πλέον έχει καταντήσει να κινείται στα όρια της υποκουλτούρας.

Ο κ. Τσίπρας δυστυχώς δεν αντιλαμβάνεται ούτε πόσο κακό κάνει στη χώρα μας σε αυτό το δύσκολο timing με τους Τούρκους ούτε πόσο κακό κάνει και στο ίδιο του το κόμμα, το οποίο στην κυριολεξία έχει «κάτσει» εδώ και τέσσερα χρόνια και δεν λέει να πάρει κεφάλι δημοσκοπικά. Ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμπεριφέρεται ως δυνάμει ή εν αναμονή πρωθυπουργός. Κινείται ως πρόεδρος 15μελούς μαθητικού συμβουλίου που δεν ορρωδεί προ ουδενός. Δεν έχει φραγμούς ούτε ηθικούς ούτε πολιτικούς. Δεν έχει αυτό που λέμε πολιτικό αισθητήριο, παρά το γεγονός ότι έχει ζυμωθεί για αρκετά χρόνια σε θέσεις πολιτικής ευθύνης είτε ως αρχηγός είτε ως πρωθυπουργός.

Το πρόβλημα με τον κ. Τσίπρα δεν είναι ότι παίζει σκληρά ή «αντισυστημικά», αν θέλετε. Ο κ. Τσίπρας παίζει «αντιθεσμικά» και αυτό είναι το χειρότερο όλων.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL