12:41, Δευτέρα
26 Σεπτεμβρίου 2022

«Η ΝΔ θέλει να αλλάξει την ατζέντα λόγω των επιτυχιών της κυβέρνησης»

kyritsis-660x300
Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις επιτυχίες της κυβέρνησης το τελευταίο διάστημα εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κυρίτσης. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», ο βουλευτής επισήμανε ότι σε τομείς όπως η φοροδιαφυγή η κυβέρνηση έχει να επιδείξει σημαντικό έργο, με τη Νέα Δημοκρατία να προσπαθεί να… αλλάξει την κουβέντα και να αναδείξει άλλα ζητήματα, όπως αυτό των καταλήψεων.
Συγκεκριμένα, ο ίδιος σχολίασε: «Η ΝΔ επενδύει στο δόγμα νόμος και τάξη καθώς θέλει να αλλάξει την ατζέντα λόγω των επιτυχιών της κυβέρνησης σε διάφορους τομείς όπως στο τομέα της φοροδιαφυγής. Είναι παραπάνω από εμφανείς οι επιτυχίες της κυβέρνησης στο μέτωπο της μεγάλης φοροδιαφυγής  και τα βήματα προόδου στην καταπολέμηση της διαπλοκής». Ακόμα, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, αναφέρθηκε τόσο στην υπόθεση σύλληψης των Σακκά και Σεϊσίδη, όσο και στην επένδυση στο Ελληνικό λέγοντας ότι: «Η κυβέρνηση πρέπει να είναι αυστηρή στο θέμα της τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Είναι καλύτερα να βρίσκονται 10 ένοχοι εκτός φυλακής παρά ένας αθώος μέσα».
Ο Γιώργος Κυρίτσης διευκρίνισε ότι αναφέρθηκε στο θέμα των συλλήψεων Σακκά – Σεϊσίδη καθώς υπήρξαν καταγγελίες των συλληφθέντων για κακομεταχείριση τους από την αστυνομία. Αναφερόμενος στην ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, δήλωσε ότι αν περνούσε από το χέρι του, θα υλοποιούνταν η μελέτη του Μετσόβιου Πολυτεχνείου που θα ήταν καλύτερη για το δημόσιο συμφέρον.
Δήλωσε ακόμη ότι η συμφωνία θα προχωρήσει αναγκαστικά, αλλά αυτό δεν πρέπει να γίνεται εις βάρος δημόσιου συμφέροντος. Είπε μάλιστα ότι η συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση είναι καλύτερη από την αρχική, αλλά δεν είναι καλή, και θα είναι ακόμα καλύτερη αν συνεχίζει να βελτιώνεται. Απαντώντας δε σε ερώτηση για το τι μηνύματα στέλνουμε στους επενδύτες, σχολίασε ότι «στέλνουμε το μήνυμα ότι η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι… Υπάρχουν κανόνες».
 
paraskhnio.gr