11:17, Σάββατο
13 Αυγούστου 2022

Η νέα γειτονιά της ΝΔ Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ)

DSC_0049
Ακίνητο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων  θα είναι η νέα… βάση της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης. Ο χώρος επιφάνειας 466τ.μ. – ο οποίος βρίσκεται στην Μιχαήλ Καλού με Αφροδίτης στο… Βαρδάρη – σύμφωνα με τον διευθυντή της Διοικούσας της ΝΔ Θεσσαλονίκης Ζήση Ιωακείμοβιτς πληροί το βασικότερο κριτήριο και αυτό είναι το… οικονομικό. «Μετακομίζουμε για να… μαζέψουμε τα οικονομικά στο «σπίτι» μας», είπε στην KARFITSA ο διευθυντής αφού «ένας από τους βασικούς στόχους του κόμματος είναι η μείωση των οικονομικών εξόδων ακόμα και στην μίσθωση των ακινήτων που θα φιλοξενούνται τα γραφεία». «Θα φύγουμε από ένα ενοίκιο  που μας κοστίζει περίπου 4.500 ευρώ το μήνα και θα πάμε σε ένα πολύ οικονομικότερο, στα… 1.000 ευρώ.
Ήταν πολλά τα λεφτά και επί… δεκαετίες!
Στην Μητροπολίτου Ιωσήφ νοικιάζουμε τρεις διαφορετικούς χώρους, οπότε είχαμε όλα τα λειτουργικά έξοδα… επί τρία, ενώ στο καινούργιο χώρο θα έχουμε ενιαίο όροφο και έτσι ένα… λογαριασμό». Πριν καταλήξουν στο συγκεκριμένο ακίνητο είχαν ψάξει… 25 άλλους χώρους. «Είχαμε δει χώρους στο κέντρο της πόλης και στην ανατολική πλευρά αλλά καταλήξαμε στην περιοχή του ΟΣΕ, καθώς πέρα από το οικονομικό κριτήριο δεν μπορέσαμε να βρούμε αντίστοιχο χώρο που να καλύπτει όλες τις ανάγκες μας, όσον αφορά την διάταξη του χώρου». Η μετακόμιση των γραφείων της αξιωματικής αντιπολίτευσης  θα γίνει «μέσα στο καλοκαίρι και σίγουρα… πριν τον Αύγουστο. Τώρα γίνονται κάποιες απαραίτητες εργασίες».
Ο προϊστάμενος του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης (πρώην Ταμείο Πρόνοιας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης), Ευστάθιος Αποστολίδης είπε στην «karfitsa» ότι «η συμφωνία έγινε πριν δυο μήνες, έπειτα από δημόσιο διαγωνισμό». Ο συγκεκριμένος  χώρος, όπως μας  πληροφόρησε ο ίδιος ήταν άδειος για τρία χρόνια!
Tι λένε οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι της νέας γειτονιάς της ΝΔ
Το επταώροφο κτήριο – χρώματος… μπλε- που θα φιλοξενήσει στο πέμπτο πάτωμα του το κόμμα είναι το νούμερο 6 στην οδό Καλού και έχει ακριβώς μπροστά του… εργοτάξιο του μετρό. Στη γειτονιά δραστηριοποιούνται κυρίως συνεργεία ανταλλακτικών και επισκευής ΙΧ και δικύκλων, τυπογραφία και διάφορες βιοτεχνίες. Τα μαγαζιά συνήθως κλείνουν στις 6 το απόγευμα. Ωστόσο, σε επικοινωνία που είχαμε με επιχειρηματίες της περιοχής μας είπαν ότι ”στην οδό Αφροδίτης και Καλού η πορνεία, οι κλοπές και η επαιτεία είναι καθημερινό φαινόμενο ειδικά μόλις κλείσουν τα μαγαζιά”.
Όπως περιέγραψε ο Κώστας Στεργάκος, ιδιοκτήτης συνεργείου ”σχολάω το απόγευμα και έχω παρατηρήσει αρκετές φορές τις κοπέλες που ξεκινούν εκείνη την ώρα να κάνουν… πιάτσα”. Ο Αλέξανδρος Κεχαγιόπουλος, τόνισε ότι ”ανοίγουν πολλά αμάξια και παίρνουν ότι βρουν, αλλά και σπίτια ανοίγουν και πορνεία υπάρχει” ενώ θεωρεί ότι το γεγονός ότι στο διπλανό κτήριο από το μαγαζί του όπου θα μετακομίζουν τα γραφεία ενός κόμματος «δεν θα φέρει την ασφάλεια στην περιοχή».
Ο Χρήστος Χατζηγεωργίου, επιχειρηματίας, πιστεύει ότι «στην περιοχή η ΝΔ θα είναι ασφαλής, εμείς δεν νομίζω, γιατί δεν έχουμε δική μας αστυνόμευση», προσθέτοντας ότι «ξέρω ότι η οδός Καλού τα βράδια γίνεται πιάτσα πορνείας. Το διαπίστωσα και μόνος μου ένα βράδυ που χρειάστηκε να φύγω αργά από την δουλειά». Από την πλευρά του ο διευθυντής της Διοικούσας της ΝΔ, ερωτηθείς για την κακή «φήμη» της περιοχής ο κ. Ιωακείμοβιτς είπε ότι «η περιοχή για εμάς δεν είναι υποβαθμισμένη. Δεν έχουμε τέτοια κόμπλεξ. Άλλωστε το πρώτο μέλημα μας είναι  βάλουμε σε μια τάξη τα οικονομικά  στο σπίτι μας και μετά στη… χώρα».
* Η οδός Μιχαήλ Καλού και η ιστορία που κρύβει
Η οδός Μιχαήλ Καλού, στην οποία θα μεταφερθούν τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, έχει πάρει το όνομα της από τον άνθρωπο που σήκωσε πρώτος την ελληνική σημαία στις 26 Οκτωβρίου 1912 . Ημέρα ύψιστης σημασίας για τον μακεδονικό λαό, καθώς η κατεχόμενη από τους Οθωμανούς Θεσσαλονίκη απελευθερώνεται. Ο Μιχαήλ Καλός, ο οποίος διατηρούσε μια βιοτεχνία στην πλατεία Βαρδαρίου, μόλις έμαθε τα χαρμόσυνα νέα έβαλε την κόρη του να υφαίνει κρυφά μια ελληνική σημαία. Μόλις μπήκαν οι έλληνες στρατιώτες στην Θεσσαλονίκη ο Μ.Καλός σήκωσε την γαλανόλευκη ψηλά αναπτερώνοντας ψυχολογικά του καταπονημένους στρατιώτες και μένοντας στην ιστορία ως ο πρώτος που κυμάτισε την σημαία της χώρας στον ουρανό!!!
Φ. Βλαστού
DSC_0054 DSC_0052 DSC_0041