, Τρίτη
31 Ιανουαρίου 2023

Η Ντόρα Μπακογιάννη και η Μέρκελ στο… πλευρό Μητσοτάκη (ΦΩΤΟ)

dora-660x300
Απόλυτη εμπιστοσύνη έχει στην Ντόρα Μπακογιάννη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης που ποντάρει πολλά στην εμπειρία της αλλά και τις ηγετικές της ικανότητες.
Στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), στο Λουξεμβούργο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε για δεύτερη φορά με την Άνγκελα Μέρκελ και συζήτησε διεξοδικά  για τον σχεδιασμό και τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας.
Βέβαια, στη Συγγρού και στην «γαλάζια» Κοινοβουλευτική Ομάδα το θέμα συζήτησης είναι η παρουσία της Ντόρας Μπακογιάννη και στο τραπέζι με την Γερμανίδα Καγκελάριο.
Η συζήτηση συνδυάζεται με την προώθηση της Μπακογιάννη στην πρώτη σειρά των εδράνων της Βουλής, δίπλα στον πρόεδρο της ΝΔ,  η οποία έχει προκαλέσει έντονη παρασκηνιακή γκρίνια από την πλευρά των σαμαρικών.
Σύμφωνα με το 15minutes.gr. πληροφορίες αναφέρουν ότι στη συνάντηση του Κυριάκου με την Μέρκελ, η Ντόρα Μπακογιάννη ανέλαβε να παρουσιάσει τις θέσεις της ΝΔ όταν η συζήτηση έφθασε στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό, που «καίει» το Βερολίνο περισσότερο από την πορεία της ελληνικής Οικονομίας.
Εξάλλου, ότι η πρώην υπουργός δεν βρέθηκε στο Λουξεμβούργο ως μέλος της κομματικής αποστολής, αλλά ως αντιπρόεδρος της ομάδας του ΕΛΚ στο Συμβούλιο της Ευρώπης.