03:24, Σάββατο
28 Μαΐου 2022

«Η πρόταση δυσπιστίας είναι μια στιγμή κρίσης του ΣΥΡΙΖΑ», λέει ο Άκης Σκέρτσος

«Η εικόνα της Βουλής να αλληλοσπαράσσεται, δεν είναι η καλύτερη εικόνα», είπε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος στην ομιλία του στη Βουλή, την δεύτερη ημέρα των συζητήσεων για την πρόταση μομφής.

Όπως τόνισε, η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης δεν είναι μια στιγμή άμυνας της κυβέρνησης είναι μια στιγμή κρίσης και αδυναμίας του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει ότι απειλείται από το ΚΙΝΑΛ.

«Αυτή η στιγμή είναι μια στιγμή να αξιολογήσουμε αν υπάρχει μία δυσαρμονία ανάμεσα στις εκλογές του 2019 και την κοινωνία. Όσα ζήσαμε την τελευταία εβδομάδα σε επίπεδο πολιτικής προστασίας μας πλήγωσαν και γι’ αυτό οφείλουμε μία συγνώμη στους συμπολίτες μας που ταλαιπωρήθηκαν αλλά κι ένα ευχαριστώ στα σώματα ασφαλείας στους υπαλλήλους των ΟΤΑ που πολέμησαν πέντε ημέρες για να αποφύγουμε τα χειρότερα η συγγνώμη είναι μια έντιμη αναγνώριση των όσων δεν πήγαν καλά», είπε.

Και τόνισε: «Λέμε συγγνώμη γιατί γνωρίζουμε ότι το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών κλονίστηκε αλλά δεν γκρεμίστηκε. Ευτυχώς δεν είχαμε απώλειες ανθρώπινων ζωών. Γι’ αυτό δεν καταλαβαίνω την αξιωματική αντιπολίτευση που οδύρεται ότι δεν είχαμε νεκρούς στις φυσικές καταστροφές αλλά στην πανδημία. Αυτό είναι υποκρισία.»

Τέλος, είπε ότι «η συγνώμη είναι εφαλτήριο για να πάμε παρακάτω. Και όταν είναι ειλικρινής είναι πολύ καλύτερη από παραίτηση και αντικαταστάσεις».

Πηγή: skai.gr