22:43, Τετάρτη
26 Ιανουαρίου 2022

Η πρόταση Τσίπρα για αργία τη Δευτέρα λόγω καύσωνα προκάλεσε τις αντιδράσεις της κυβέρνησης

Υψηλή κόντρα ξεκίνησε μετά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα να κηρυχτεί η Δευτέρα αργία λόγω του καύσωνα που έχει ήδη καταφτάσει στη χώρα μας.

Η ΝΔ σχολίασε καυστικά την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, κάνοντας λόγο για γραφικότητα.
«Πιστεύω πως είναι μία μη σοβαρή προσέγγιση από ένα πολιτικό που έχει διατελέσει πέντε χρόνια Πρωθυπουργός. Νομίζω ότι εξηγεί περίτρανα γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι καθηλωμένος στα ποσοστά του. Όταν γίνονται τέτοιες προτάσεις ο κόσμος δεν σε παίρνει στα σοβαρά. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε είναι ότι η Ελλάδα ποτέ δεν είχε τόσο ακραία φαινόμενα. Θα πρέπει η κρατική μηχανή και εμείς οι ίδιοι να προετοιμαζόμαστε όσο γίνεται καλύτερα», σχολίασε ο Βουλευτής ΝΔ Κώστας Καραγκούνης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται να γίνει σύσκεψη με τον Νίκο Χαρδαλιά και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προκειμένου να ανακοινωθούν μέτρα για τον καύσωνα.
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είπε πως η κυβέρνηση είναι αλαζονική. Τόνισε πως ο καύσωνας έχει ήδη ξεκινήσει κι ακόμα αναμένεται η σύσκεψη της κυβέρνησης για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ τη Δευτέρα ο υδράργυρος θα φτάσει του 45 βαθμούς Κελσίου.
Επιπλέον, ανέφερε ότι ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Διευθυντή και Πρόεδρο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο οποίος βρήκε λογική την πρότασή του, καθώς στα λεωφορεία πρόκειται να δημιουργηθεί συνωστισμός κάτω από ακραίες συνθήκες.
Ο Βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος έκανε λόγο για μεττόπισε της ευθύνης από την κυβέρνηση στους εργαζόμενους, ενώ ζήτησε να παρθούν μέτρα γιατί οι αργίες δεν αρκούν.

Κόντρα για το Πόθεν Έσχες

Φωτιές άναψε η δημοσίευση των Πόθεν Έσχες των 300 της Βουλής, όπου περιλαμβάνονται τα έσοδα των πολιτικών και των συζύγων τους, τα ακίνητα που βρίσκονται υπό την ιδιοκτησία τους, αλλά και τι χρωστούν σε δάνεια.
Έντονα σχολιάστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας πως ο Πρωθυπουργός για μία ακόμη φορά δε δήλωσε τη γαλλική εταιρεία που κρύβει παράνομα από το 2016.
 
 


Πηγή: meegatv.com