13:19, Σάββατο
28 Μαΐου 2022

Η Ραχήλ Μακρή και ο "καγκελάριος των Αθηνών"

raxil-makri-arxeiou
Το δικό της σχόλιο για την τοποθέτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στη θέση του Έλληνα Επιτρόπου της Κομισίον έκανε η βουλευτίνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων από την Κοζάνη, Ραχήλ Μακρή.
Η κ. Μακρή αναφέρει μεταξύ άλλων: ” Οι εντολές Σαμαρά στέλνουν τον “καγκελάριο” της Αθήνας στην μεγάλη πλατεία των Βρυξελών στην πιο κρίσιμη καμπή της ιστορίας της Ένωσης. Την ώρα που η ανθρωπιστική κρίση στον Ευρωπαϊκό Νότο δημιουργείται και κορυφώνεται από την Μερκελική ηγεμονία, η οποία αντικατέστησε την επιταγή της αλληλεγγύης με την ουτοπία της ομοσπονδοποίησης, επιβάλλεται η ανάδειξη προσώπων με επιδόσεις σε τομείς πέραν των δημοσίων σχέσεων και του φιλικού χτυπήματος στην πλάτη. Η επιλογή της απραξίας για την αποφυγή της αποτυχίας δεν μπορεί να αποτελέσει οδηγό για ανθρώπους, που θα κληθούν να λάβουν λεπτές πολιτικές αποφάσεις για τις ζωές όλων μας.
Είναι ολοφάνερο ότι η λήψη της απόφασης από τον κ. Σαμαρά πραγματοποιήθηκε με καθαρά κριτήρια κομματικού εφησυχασμού και τακτικής ισορροπιών σε μια κυβέρνηση που μέρα με η μέρα παραδέχεται τις αποτυχίες της. Ευελπιστούμε ο κ. Αβραμόπουλος να αποδειχθεί πιο αποτελεσματικός ως Ευρωπαίος Επίτροπος από ότι ως Υπουργός Εθνικής Άμυνας, καθώς κατά την θητεία του αρνιόταν να απαντήσει σε σημαντικές ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου και λάμβανε αποφάσεις για την αφαίρεση της Ελληνικής σημαίας από τα μπράτσα των στρατιωτικών της Χώρας μας” καταλήγει η κ. Μακρή.