, Τετάρτη
17 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ηχηρό μήνυμα ενότητας της ΝΔ: Μητσοτάκης, Καραμανλής και Σαμαράς ομιλητές σε εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης (LIVE)

Δείτε live την εκδήλωση

Μήνυμα ενότητας της ΝΔ με στόχο τη συσπείρωση των «γαλάζιων» ψηφοφόρων εν όψει των εκλογών της 21ης Μαΐου, στέλνει η σημερινή κοινή εμφάνιση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δυο πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.

Η εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία θα μιλήσουν και οι τρεις, γίνεται σε μία συμβολική ημερομηνία με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης αλλά και την επέτειο ένταξης της χώρας μας στην ΕΟΚ.

Οι προσκλήσεις εστάλησαν την περασμένη Τετάρτη, μεταξύ άλλων, σε όλους τους πρώην υπουργούς Εξωτερικών και Επιτρόπους στην Ε.Ε. που ανήκουν στη Ν.Δ. Παράλληλα, προσκλήσεις εστάλησαν και στους 26 πρέσβεις των κρατών-μελών της Ε.Ε. Τις λεπτομέρειες της εκδήλωσης επιμελούνται στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού (Γ. Μπρατάκος, Π. Μαρινάκης, Κ. Κάπη, Γ. Σμυρλής, Α. Πελώνη).

Εκτός των πρώην πρωθυπουργών, ανάμεσα στα πρόσωπα που αναμένεται να δώσουν το «παρών» είναι ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Πέτρος Μολυβιάτης, ο Σταύρος Δήμας, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, η Ντόρα Μπακογιάννη κ.ά. Η εκδήλωση αναμένεται να ξεκινήσει με ένα σύντομο αναδρομικό βίντεο, το οποίο θα εστιάζει στην πορεία της Ελλάδας στην Ευρώπη, με αφετηρία, βεβαίως, την υπογραφή της ένταξης της χώρας μας στην τότε ΕΟΚ από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή στο Ζάππειο.

Θέλοντας να διατρανώσει το στοιχείο της κατεξοχήν ευρωπαϊκής παράταξης της χώρας, η Ν.Δ. θέλει να στείλει το μήνυμα ότι είναι αυτή που εγγυάται όχι μόνο την ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας, αλλά και την απαιτούμενη σταθερότητα.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.