08:17, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Ιδιαίτερα κρίσιμο για το μέλλον της χώρας το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κατάφερε μέχρι στιγμής να διαχειριστεί, παρά τις πολλές αντιξοότητες, με επάρκεια πρωτόγνωρες κρίσεις.

Του: ΒΑΣΙΛΗ ΦΕΥΓΑ

Παρά τα σφοδρά κύματα της πανδημίας, η κοινωνία κρατήθηκε όρθια και το σύστημα υγείας όχι μόνο δεν κατέρρευσε αλλά βγήκε και ενισχυμένο. Σε πείσμα των διάφορων αρνητών, ψεκασμένων ή μη, το εμβολιαστικό πρόγραμμα πέτυχε. Η αποφασιστικότητα και η αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης της μεταναστευτικής εισβολής στον Έβρο και στο Αιγαίο ανάγκασαν τους διάφορους αλληλέγγυους εν πολλοίς να λουφάξουν. Παράλληλα, η κυβέρνηση του Κυρ. Μητσοτάκη μέσα σε τρία μόλις χρόνια:

  • Με έναν συνδυασμό ενεργών πολιτικών κατάφερε να επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης και να μειώσει την ανεργία από το 17,3 % που την παρέλαβε το 2019 στο 12,5% τον Απρίλιο του 2022.
  • Ανταποκρίθηκε με το παραπάνω στην επιτακτική ανάγκη για την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεών και της αποτρεπτικής δυνατότητας της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, μεταξύ άλλων, αποκτήθηκαν 24 μαχητικά Rafale και τρεις φρεγάτες Belharra.
  • Τις 501 ψηφιακές υπηρεσίες που παρέλαβε τις έφτασε στις 1400, ενώ σύμφωνα με μελέτη για κάθε επίσκεψη που κάνουν οι πολίτες στην ψηφιακή πύλη gov.gr, προκύπτει όφελος για τους ίδιους και για το Δημόσιο ύψους 1 ευρώ.
  • Κατάφερε να επανεντάξει τη χώρα μας στο ευρωπαϊκό και γενικότερα στο δυτικό γίγνεσθαι. Η πιο πρόσφατη ψηφίδα αυτής της προσπάθειας είναι η σθεναρή στάση απέναντι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η οποία τελικά έγινε αποδεκτή παρά τα ισχυρά αντιδυτικά ανακλαστικά μεγάλου μέρους της ελληνικής κοινωνίας.

Ο κατάλογος των πεπραγμένων είναι μεγάλος, όπως μεγάλος είναι και ο αριθμός αυτών που πρέπει να γίνουν. Πρώτο από όλα η αντιμετώπιση της ακρίβειας και βεβαίως η ολοκλήρωση του μετασχηματισμού της πατρίδας μας σε κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Εγγύηση για αυτά που πρέπει να γίνουν αποτελεί το «ταμιευτήριο» των περίπου 80 δισ. ευρώ που κατάφερε να εξασφαλίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη από ευρωπαϊκούς πόρους και αφορούν το Ταμείο Ανάκαμψης, το νέο ΕΣΠΑ 2021-27 και τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική.

Η διαχείριση αυτής της πηγής αναπτυξιακών κεφαλαίων καθιστά το αποτέλεσμα των επόμενων εκλογών ιδιαίτερα κρίσιμο για το μέλλον της χώρας. Για αυτό και διεκδικούμε καθαρή εντολή αυτοδυναμίας έτσι ώστε να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας.

* Ο Βασίλης Φεύγας είναι Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας στη ΝΔ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL