18:59, Τετάρτη
25 Μαΐου 2022

Ηλιόπουλος: Απαίτηση της κοινωνίας η πρόταση δυσπιστίας – Να φύγει τώρα η κυβέρνηση

«Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει τώρα. Πρέπει να φύγει τώρα για να αυξηθεί ο βασικός μισθός, πρέπει να φύγει γιατί δεν παλεύει για την ακρίβεια, πρέπει να φύγει για να ενισχυθεί το ΕΣΥ. Και πρέπει να φύγει και για λόγους δημοκρατίας», τόνισε στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος. “Η πρόταση μομφής που καταθέσαμε είναι ένα εργαλείο δημοκρατίας. Τρεις μέρες η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης θα κληθούν να απολογηθούν και για την ακρίβεια και για την πανδημία, για τον δήθεν τελευταίο μήνα της πανδημίας τη στιγμή που μέσα στο Γενάρη έχουμε 2.293 απώλειες”, τόνισε.

Ερωτηθείς σχετικά, ο Ν. Ηλιόπουλος διευκρίνισε πως “δεν καταθέσαμε πρόταση μομφής απλά για μια φυσική καταστροφή – όταν το καλοκαίρι με 2 μποφόρ και άπνοια κάηκε η χώρα δεν το κάναμε”. “Αυτή τη φορά όμως βλέπουμε ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο. Μπροστά σε κάθε καταστροφή η κυβέρνηση Μητσοτάκη αυτοσυγχαίρεται ενώ ο κρατικός μηχανισμός καταρρέει. Και δεν δίστασε ο κ. Μητσοτάκης μέσα στο υπουργικό να δηλώσει ότι του φταίνε οι μετεωρολόγοι για την αδυναμία τους να προστατέψουν την κοινωνία από τον χιονιά, ενώ η ΕΜΥ με τον πιο επίσημο τρόπο είχε προειδοποιήσει για την κακοκαιρία”, δήλωσε.

“Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει τώρα γιατί σε απώλειες ανθρωπίνων ζωών είμαστε δύο φορές πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ, γιατί είμαστε η μοναδική χώρα με βασικό μισθό κατώτερο του 2010, γιατί είμαστε στις χειρότερες θέσεις στην τιμή του ρεύματος. Αλλά πρέπει να φύγει επιπλέον γιατί η θεσμική παρακμή της δεν αξίζει στην ελληνική κοινωνία. Δεν μπορεί ο κ. Γεραπετρίτης, το νούμερο δύο της κυβέρνησης, να συνομιλεί και εκβιάζεται από έναν υποδικο που σύμφωνα με τις καταγγελίες του κ. Βρούτση είχε ‘μπουκάρει’ με μπράβους στο γραφείο του”, συνέχισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Σχετικά με την πρόταση μομφής είπε ακόμη πως “οι κινήσεις στη βουλή δεν περιορίζονται στη στενή αριθμητική, αλλά συνομιλούν με το λαϊκό αίσθημα, και την απαίτηση της κοινωνίας που αυτή τη στιγμή είναι ότι πρέπει να πάνε αλλιώς τα πράγματα”. “Οι βουλευτές της ΝΔ θα δυσκολευτούν πολύ να υποστηρίξουν τα πεπραγμένα των υπουργών τους όπως στις μεταφορές, τις κινήσεις του κ. Στυλιανίδη, τις επιλογές του κ. Σκρέκα στη ΔΕΗ με τα μπόνους του 50% στα golden boys όταν χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα”, συμπλήρωσε.

Τέλος, σχετικά με τη στάση του ΚΙΝΑΛ απάντησε: “Υπάρχει μια λογική αντίφαση. Δεν γίνεται να λες ότι θες να φύγει η κυβέρνηση αλλά όχι εκλογές”.