07:18, Πέμπτη
30 Ιουνίου 2022

Ηλιόπουλος σε Οικονόμου: Εκτός εποχής η ΝΔ και σύντομα εκτός κυβέρνησης

Πυρά κατά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου για το θέμα των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο κ. Οικονόμου είπε σχετικά με το θέμα της ενέργειας: “ο πρωθυπουργός, κατέστησε σαφές πως αν δεν υπάρξει τελικά ευρωπαϊκή λύση, η κυβέρνηση θα εφαρμόσει ένα πρόσθετο και μεγαλύτερο σχέδιο πιο αποφασιστικής στήριξης για τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Είναι απόφαση του πρωθυπουργού να εξαντλήσουμε κάθε διαθέσιμο ευρώ. Να βρούμε τρόπους για τη στήριξη της κοινωνίας, διατηρώντας την αναγκαία δημοσιονομική ισορροπία και κρατώντας πόρους και εφεδρείες για το επόμενο διάστημα. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να γυρίσουμε από την τρικυμία στα πιο ήρεμα νερά”.

Απευθυνόμενος στον Οικονόμου, ο κ. Ηλιόπουλος είπε «Η σημερινή φλύαρη έκθεση ιδεών του κ. Οικονόμου επιβεβαιώνει την αδυναμία της κυβέρνησης να απαντήσει στο μόνο ερώτημα που απασχολεί την ελληνική κοινωνία: πότε θα τελειώσει η καθημερινή βαρβαρότητα της ανασφάλειας, των υπέρογκων λογαριασμών, της αδυναμίας να βγει ο μήνας».

«Ο κόσμος αλλάζει, κ. Οικονόμου, και εσείς μένετε καθηλωμένοι στα δόγματα του νεοφιλελευθερισμού, της αυτορρύθμισης της αγοράς και της ιδιωτικοποίησης των πάντων. Σε όσα δηλαδή κάνουν αβίωτη τη ζωή των πολιτών. Η Νέα Δημοκρατία είναι εκτός εποχής. Σύντομα θα είναι και εκτός κυβέρνησης», σημείωσε.

«Κρίμα όμως ο εθνικός ψεύτης να σπαταλά τόσες λέξεις και να μη βρίσκει μισή κουβέντα να απαντήσει στην ουσία των καταγγελιών για την παρακολούθηση του δημοσιογράφου Θ. Κουκάκη. Να γνωρίζουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι ούτε η λάσπη, ούτε οι διώξεις, ούτε ο αυταρχισμός μπορούν να τους σώσουν», κατέληξε ο. Ηλιόπουλος.