, Πέμπτη
21 Σεπτεμβρίου 2023

Υπό επεξεργασία το σχέδιο για τη μεταβατική δημόσια τηλεόραση

ert

Υπό επεξεργασία είναι το σχέδιο για τη μεταβατική δημόσια τηλεόραση, σύμφωνα και με την προσωρινή διαταγή του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί από τον Πρωθυπουργό στην αυριανή σύσκεψη με τους άλλους δύο κυβερνητικούς εταίρους.

 Το νέο σχήμα θα υπάγεται στο υπουργείο Οικονομικών (θα δημιουργηθεί αρμόδια διεύθυνση) και θα λειτουργεί με προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην οποία ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, αν επιθυμούν, θα τοποθετήσουν δικά τους στελέχη όπως δεσμεύθηκε ο Πρωθυπουργός κατά τη χθεσινή συνάντηση με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.

Σήμερα το πρωί στο υπουργείο Οικονομικών έγινε σύσκεψη συνεργατών των συναρμοδίων υπουργών κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα και Σίμου Κεδίκογλου με την την συμβολή και του γενικού γραμματέα Μεταφορών κ. Μενέλαου Δασκαλάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, για να λειτουργήσει η μεταβατική δημόσια τηλεόραση, θα γίνουν προσλήψεις με συμβάσεις έργου δίμηνης διάρκειας. Υπολογίζεται ότι περί τα 30 άτομα θα βγάζουν στοιχειώδες πρόγραμμα με τρία δελτία ειδήσεων. Όλα τα κανάλια θα προβάλλουν το ίδιο πρόγραμμα.

Από το Μέγαρο Μαξίμου διαμηνύεται πως αν θέλουν οι δύο εταίροι, μπορεί να οριστεί από τώρα ο αρμόδιος υφυπουργός -που μπορεί να προέρχεται από ένα από τα δύο κόμματα- ο οποίος θα εποπτεύει τόσο το μεταβατικό σχήμα όσο και τη ΝΕΡΙΤ. Με τον τρόπο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου θεωρεί ότι

Σύμφωνα με το Μαξίμου, με τον τρόπο αυτό, φεύγει το μαύρο από τις συχνότητες της δημόσιας τηλεόρασης, διασώζεται η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία έκλεισε η ΕΡΤ, ενώ εφαρμόζεται και η προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ που ζητά την άμεση εκπομπή από τις συχνότητες της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Την ίδια ώρα την άμεση συμμόρφωση της κυβέρνησης με την απόφαση του ΣτΕ και την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ «με τους εργαζόμενους στις θέσεις τους και το σήμα στον αέρα», ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει αδιανόητο το γεγονός ότι μέχρι τώρα, και παρά την απόφαση του ΣτΕ, δεν έχει επανέλθει η ΕΡΤ «στην προ της κατάθεσης της ΠΝΠ κατάσταση».  «Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζει να παρανομεί ο πρωθυπουργός. Οφείλει να συμμορφωθεί άμεσα», τονίζεται χαρακτηριστικά.