, Παρασκευή
24 Μαρτίου 2023

Ισοπέδωσε τα ψεύδη Τσίπρα o Μητσοτάκης

Μόνο πολιτικά οφέλη είχε να αποκομίσει η κυβέρνηση από την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο πρωθυπουργός περνώντας στην αντεπίθεση για τις υποκλοπές στρίμωξε για τα καλά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μάλιστα εφ’ όλης της ύλης.

Της ΣΤΕΛΛΑΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ βγήκε για ακόμη μία φορά ενισχυμένη, αφού σύσσωμη απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας με 156 ψήφους, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα νίκης στον δρόμο για τις διπλές κάλπες. «Είμαστε δύναμη έργου και ελπίδας, παραμένετε δυστυχώς ένας φορέας καθηλωμένος στη μιζέρια»,είπε απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο λαός στις εκλογές θα δώσει ψήφο στη ΝΔ για ισχυρή και αυτοδύναμη Ελλάδα.

Στο θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε σημαία και όπως φάνηκε του γύρισε μπούμερανγκ, ο Κ. Μητσοτάκης όχι μόνο τοποθετήθηκε αλλά απηύθυνε ένα κρίσιμο ερώτημα στον Αλέξη Τσίπρα. «Σας ρωτάω κάτι απλό, κ. Τσίπρα. Στην απόρρητη επιστολή Ράμμου που αποκαλύψατε, υπήρχαν ονόματα ή όχι;», διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας ότι στην αντίστοιχη επιστολή που έστειλε σε εκείνον ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ δεν υπήρχαν ονόματα.

Η αναφορά σε ρυπαρά δίκτυα

«Να υποθέσουμε πως αυτές οι παρακολουθήσεις γίνονταν, γιατί έχετε τα στοιχεία αυτά εσείς και όχι εγώ; Γιατί δεν έγινα εγώ αποδέκτης ποτέ καμίας τέτοιας πληροφορίας; Γιατί, κ. Τσίπρα; Μήπως γνωρίζατε από πριν τα ονόματα; Εσείς έχετε τα στοιχεία, εγώ δεν τα έχω».Ο Κ. Μητσοτάκης ξετύλιξε δε το κουβάρι των υπόγειων διαδρομών που χρησιμοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να διοχετεύσει ονόματα ατόμων που έχουν πέσει θύματα του κοριού της ΕΥΠ. «Το κερασάκι σε αυτή την τοξική τούρτα ποιο είναι; Από καιρό όσα επικαλούνται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχαν δημοσιευθεί. Πριν τα παραλάβει ο κ. Τσίπρας τα θρυλούμενα στοιχεία, ήταν πρώτη είδηση σε τρία μέσα που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ. Είτε υπήρξαν διαρροές απόρρητων πληροφοριών από την Ανεξάρτητη Αρχή, είτε ο κ. Τσίπρας επέβαλε τα ονόματα που αυτός ήθελε. Σε αυτά τα ρυπαρά δίκτυα αναφέρομαι», υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ θίασο που ανεβάζει μόνον ένα έργο και ποτίζει την κοινωνία με διχασμό, σχολιάζοντας την αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας με το «ένοχος ή βλαξ»: «Τη φράση αυτή την είπε ο Κίτσος Τεγόπουλος αναφερόμενος στον Ανδρέα Παπανδρέου, κάνοντας αναφορά στους Παπανδρέου, Κουτσόγιωργα και Μαντζουράνη, που σήμερα είναι δικηγόρος του Νίκου Παππά, από πάμπερς πήγαμε σε σακούλες».

Επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ για Ν. Παππά, Μεταναστευτικό, οικονομία

Σφοδρότατη ήταν η επίθεση Μητσοτάκη για το θέμα του Ειδικού Δικαστηρίου και την κάλυψη που παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας στο Νίκο Παππά. Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ αν διαφωνεί με όσα λέει ο «κόκκινος εργολάβος» να του κάνει μήνυση και αναρωτήθηκε: «Μπορείτε να διαβεβαιώσετε το ελληνικό Κοινοβούλιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει λάβει ποτέ χρηματοδότηση από τη Βενεζουέλα;». «Εμείς, κ. Τσίπρα, μένουμε Ευρώπη, χωρίς ερωτηματικό, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις. Το ερώτημα είναι αν εσείς μένετε Μαδούρο. Θα απαντηθούν και αυτά τα ερωτήματα πολύ σύντομα», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στην υπόθεση των μεταναστών στον Έβρο, ο Κ. Μητσοτάκης καταλόγισε στον Α. Τσίπρα και στον ΣΥΡΙΖΑ ότι αναπαράγουν fake news και τους κάλεσε να ζητήσουν δημοσίως συγγνώμη. «Δεν καταλαβαίνετε ότι με αυτή την εμμονή σας να αγκαλιάζετε τέτοιο fake news παίζετε το παιχνίδι της Τουρκίας; Είστε αφελής ή επικίνδυνος;», σημείωσε, ενώ διερωτήθηκε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα γκρεμίσει τον φράχτη στον Έβρο αν γίνει κυβέρνηση.

Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε υπερήφανος που ηγείται μιας κυβέρνησης η οποία θωρακίζει τη χώρα και τις Ένοπλες Δυνάμεις. «Εσείς πρέπει να ντρέπεστε που δεν στηρίζετε αυτή την επιλογή. Πού νομίζετε ότι βρίσκεστε; Στο Λουξεμβούργο; Δεν βλέπετε τον γείτονα απέναντι;», διερωτήθηκε. Κατηγόρησε, επιπλέον, τον Α. Τσίπρα ότι «είχε διαλύσει την ΕΑΒ».

Μιλώντας για την οικονομία, ο Κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι, επί υπουργίας Ευκλείδη Τσακαλώτου, η ανάπτυξη ανερχόταν σε 0,5%, ενώ πλέον βρίσκεται σε ρυθμό διπλάσιο και τριπλάσιο σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL