20:22, Πέμπτη
11 Αυγούστου 2022

Κ. Χατζηδάκης: «Δίπλα στους εργαζόμενους γονείς»

Τον Βρεφονηπιακό Παιδικό Σταθμό της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στο Μενίδι επισκέφτηκε χθες ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, συνοδευόμενος από τον διοικητή της ΔΥΠΑ Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Ο κ. Χατζηδάκης επισήμανε την προτεραιότητα της κυβέρνησης για την έμπρακτη στήριξη της οικογένειας και των νέων γονέων, ενώ περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και συνομίλησε με το προσωπικό που φέρνει εις πέρας εκπαιδευτικά προγράμματα και προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για τα παιδιά. Ο υπουργός τόνισε ότι η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για εγγραφές και επανεγγραφές βρεφών – νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς της ΔΥΠΑ θα πάρει παράταση έως την Κυριακή 10 Ιουλίου.

«Προτεραιότητά μας στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων είναι η εναρμόνιση της οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζουμε πολιτικές που στηρίζουν εμπράκτως την οικογένεια», είπε ο υπουργός Εργασίας, για να συμπληρώσει: «Σήμερα (σ.σ.: χθες) είχα την ευκαιρία επισκεφτώ έναν από τους 26 ιδιόκτητους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης. Διαπίστωσα με μεγάλη χαρά το μεράκι όλου του προσωπικού τόσο στην ενασχόλησή τους με τα παιδιά όσο και στη συντήρηση του χώρου. Κάνουν μια πραγματικά καλή δουλειά. Η ΔΥΠΑ αλλά και το υπουργείο βρίσκονται δίπλα τους στηρίζοντάς τους ώστε να συνεχίσουν το έργο τους».

Στην Αττική λειτουργούν βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ σε Αγία Βαρβάρα, Άνω Λιόσια, Ελευσίνα, Κερατσίνι, Αχαρνές, Μοσχάτο, Ολυμπιακό Χωριό και Περιστέρι. Στην υπόλοιπη Ελλάδα λειτουργούν σε Αγρίνιο, Άρτα, Δράμα, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Καβάλα, Καλαμάτα, Καρδίτσα, Καρπενήσι, Κομοτηνή, Λάρισα, Μεσολόγγι, Νάουσα, Ξάνθη, Πάτρα, Πυλαία, Σέρρες και Τρίκαλα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL