23:51, Δευτέρα
04 Ιουλίου 2022

Κ. Γιουλέκας: «Είναι ντροπή η επίσημη Τουρκία να επιτρέπει τους βανδαλισμούς στην Αγία Σοφία»

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, ερωτηθείς σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική συνέντευξη για τους βανδαλισμούς που σημειώνονται στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης, δήλωσε, μεταξύ άλλων τα εξής:

«Είναι ντροπή η επίσημη Τουρκία να επιτρέπει τους βανδαλισμούς στην Αγία Σοφία της Κωνσταντινούπολης από εκείνους που την επισκέπτονται. Αυτό που σεβάστηκαν οι αιώνες και η Ιστορία δεν έχει το δικαίωμα να το καταστρέφει κανείς και, μάλιστα, με την ανοχή της σημερινής τουρκικής ηγεσίας.

Μετά την τεράστια προσβολή στην πολιτισμένη ανθρωπότητα της μεταβολής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, όπως και της Μονής της Χώρας, τώρα βρισκόμαστε μπροστά σε μια άλλη φάση του νέο – οθωμανικού αναθεωρητισμού.

Η Τουρκία δείχνει με την στάση της ότι όχι μόνον δεν ξεχνά το κακό παρελθόν της, που προκάλεσε τραγωδίες και γενοκτονίες – και έως σήμερα δεν ζήτησε συγγνώμη από τα θύματά της – αλλά τώρα «επιτρέπει» και την καταστροφή ενός παγκοσμίου συμβόλου, όπως είναι η Αγία Σοφία της Κωνσταντινουπόλεως. Ντροπή.»