03:53, Δευτέρα
15 Αυγούστου 2022

Κ. Καραμανλής: Η Τουρκία να γνωρίζει ότι η Ελλάδα δεν παίζει

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία έστειλε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, μιλώντας χθες το βράδυ σε εκδήλωση της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Τα έργα που αλλάζουν την Ελλάδα – Ο εκσυγχρονισμός των υποδομών της Λέσβου».

 Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε επίσης στο προσφυγικό, αλλά και στα τρία βασικά έργα, που αλλάζουν τη Λέσβο. «Όσο και αν η Τουρκία επιμένει να επαναφέρει στο τραπέζι τα σενάρια αναθεωρητισμού, που φτάνουν έως το αδιανόητο θέμα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών, τόσο εμείς, η Ελλάδα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η κυβέρνηση θα σηκώνουμε ακόμα ψηλότερα το ανάστημά μας», διαμήνυσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

 «Οτιδήποτε άλλο θέτει η Τουρκία πλην της οριοθέτησης Υφαλοκρηπίδας των νησιών και ΑΟΖ, που είναι η μόνη διαφορά προς επίλυση, εντάσσεται στην σφαίρα του παραλόγου», ξεκαθάρισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: «Και πρέπει όλοι να ξέρουν ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, αναβαθμισμένες και ενισχυμένες, είναι έτοιμες να επιτελέσουν τον σκοπό τους. Να προστατεύσουν την πατρίδα μας και τους πολίτες της. Και αυτό οι γείτονές μας πρέπει να το γνωρίζουν. Η Ελλάδα δεν παίζει. Γίνεται κάθε μέρα και πιο δυνατή, με πανίσχυρες διεθνείς συμμαχίες. Έχει αυτοπεποίθηση, ισχύ και αποφασιστικότητα. Δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε».

 Ο κ. Καραμανλής τόνισε επίσης ότι οι κάτοικοι της Λέσβου βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή του προσφυγικού προβλήματος, για το οποίο δεν έφεραν ευθύνη, αλλά κλήθηκαν να το διαχειριστούν χωρίς τα απαραίτητα εφόδια και στήριξη από την Πολιτεία. «Στην πραγματικότητα, βιώσατε από πρώτο χέρι, και με τον πιο επώδυνο τρόπο, πώς εφαρμόστηκε στην πράξη η πρώτη φορά Αριστερά» ανέφερε μεταξύ άλλων και παράλληλα αναφέρθηκε στα μαθήματα ανθρωπισμού που παρέδωσαν οι κάτοικοι της Λέσβου την περίοδο της μεταναστευτικής κρίσης: «… Όπως ήταν η Ευστρατία, η Μαρίτσα κι οι άλλες υπέροχες γιαγιάδες μας, που έδωσαν ανιδιοτελώς στοργή και φροντίδα σε αμέτρητα παιδιά. Αυτή είναι η πραγματική ανθρωπιά. Αυτή είναι η ουσιαστική αλληλεγγύη. Και την προσφέρατε χωρίς να περιμένετε ανταλλάγματα».

Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση «από την πρώτη στιγμή έκανε σαφές ότι δεν θα επιτρέψει να είναι η Ελλάδα ένα “ξέφραγο αμπέλι”» όπως «ήταν τα σύνορα μας όταν αναλάβαμε» και προσέθεσε: «Αντίθετα, η κυβέρνησή μας εργάστηκε μεθοδικά και πολύπλευρα, ώστε να καταφέρει να εξομαλυνθεί η κατάσταση όσο πιο γρήγορα γινόταν. Και φυσικά, αποδείξαμε στην πράξη ότι η θάλασσα μας και σύνορα έχει και ξέρουμε να τα φυλάμε».

Όσον αφορά τον εκσυγχρονισμό των υποδομών της Λέσβου, ο υπουργός Υποδομών τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα το νησί, τόσο με πρωτοβουλίες άμεσης ανακούφισης, όσο και με μια δέσμη μέτρων που θέτουν τις βάσεις για τη συνολική αναβάθμιση των προοπτικών του νησιού.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ