ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Κ. Μητσοτάκης από ΥΜΑΘ: Η Θεσσαλονίκη θα αλλάξει άρδην – Ποτέ ξανά σε τροχιά υλοποίησης τόσα έργα στην πόλη (ΦΩΤΟ+Video)

Ελίνα Τουκουσμπαλίδου Αναρτήθηκε από Ελίνα Τουκουσμπαλίδου
30/08/2023
Πολιτική, Ρεπορτάζ
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 λεπτά
0

Τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη ή έχουν δρομολογηθεί για το προσεχές διάστημα βρέθηκαν στο επίκεντρο της πεντάωρης σύσκεψης που είχε με υπουργούς, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς της πόλης, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα σημαντικά ζητήματα και τις προκλήσεις της πόλης στους οικονομικούς παράγοντες στο πλαίσιο της πρώτης του επίσκεψης στη Θεσσαλονίκη μετά από την ανανέωση της θητείας του αλλά και με την ιδιότητα του βουλευτή στη Θεσσαλονίκη. Επεσήμανε ότι η οικονομία και ο τουρισμός αναπτύσσονται, ενώ αναφορικά με τα έργα της πόλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο flyover, η κατασκευή του οποίου θα ξεκινήσει στα τέλη του 2023.

«Μαζί με τον αρμόδιο υφυπουργό αλλά και όλο το κλιμάκιο των υπουργών που βρέθηκε στην πόλη κάναμε μια επισκόπηση της προόδου των σημαντικών έργων τα οποία έχουμε δρομολογήσει τα τελευταία τέσσερα χρόνια για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης. Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε στο παρελθόν η Θεσσαλονίκη είχε βιώσει μια τέτοια πολυδιάστατη παρέμβαση στα έργα που δρομολογούνται σήμερα.

Δεν αναφέρομαι μόνο στο έργο του μετρό το οποίο θα αλλάξει άρδην τη λειτουργία της πόλης. Αναφέρομαι σε μια σειρά από έργα η κατασκευή των οποίων θα ξεκινήσει οσονούπω. Για παράδειγμα το flyover, ένα έργο απολύτως χρήσιμο προκειμένου να ισορροπήσει κυκλοφοριακά η Θεσσαλονίκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Μάλιστα ανέφερε ότι θα διενεργηθούν παρεμβάσεις από το ΥΜΑΘ προκειμένου κατά τη διάρκεια της κατασκευής του flyover να μη διαταραχθεί η καθημερινότητα στην πόλη και η κυκλοφορία των οχημάτων.

Related Post

O ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς χτύπησε δημοσιογράφο

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΛΓΑ: «Το φιάσκο που συνέβη είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητας και πλήρους αδιαφορίας της κυβέρνησης»

Κ. Τσουκαλάς: Ο εμπαιγμός στους αγρότες συνεχίζεται

Κ. Μητσοτάκης σε Κ. Τασούλα: «Πιστεύω ότι οι αγρότες θα απομακρυνθούν σύντομα από τα μπλόκα»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και για τον ΟΑΣΘ, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην έλλειψη οδηγών λόγω των μετατάξεων 250 εργαζομένων. Παρά ταύτα το ζήτημα όπως είχε αναφέρει νωρίτερα και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας από τα γραφεία του ΟΑΣΘ, θα λυθεί το προσεχές διάστημα καθώς θα προστεθούν στα δρομολόγια περισσότερα λεωφορεία και οδηγοί. Επιπλέον προσωπικό θα προστεθεί και στην Τροχαία Θεσσαλονίκης.

«Θέλω να αντιληφθούν όλοι οι Θεσσαλονικείς ότι το έργο του flyover είναι μια πολύ σημαντική δημόσια δαπάνη. Θα είναι ένας δρόμος χωρίς διόδια που όταν δημιουργηθεί θα αποσυμφορήσει σε σημαντικό βαθμό -και σε συνδυασμό με το μετρό- την κυκλοφορία της πόλης», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά τα άλλα έργα που βρίσκονται σε τροχιά υλοποίησης στην πόλη, ο ίδιος έκανε ιδιαίτερη μνεία στις παρεμβάσεις στα στρατόπεδα Γκόνου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου. Επίσης αναφέρθηκε στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο όπου το έργο έχει συμβασιοποιηθεί, αλλά και στο δημοτικό κολυμβητήριο που θα δημιουργηθεί στο δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης.

Σημαντικό για τον ίδιο είναι επίσης το Thess Intec, το οποίο χαρακτήρισε ως έναν «πνεύμονα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας», ενώ τόνισε ότι σπουδαίες είναι και οι ιδιωτικές επενδύσεις, πέραν των δημοσίων επενδύσεων στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Τέλος στο ενδιαφέρον της σημερινής συζήτησης βρέθηκε το ζήτημα του μουσείου ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη, το οποίο όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «πιστεύουμε πως θα αρχίσει να κατασκευάζεται στις αρχές του επόμενου χρόνου».

Tags: ΘεσσαλονίκηΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΝέα Δημοκρατία
Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Νίκος Παππάς: Νέο ηχητικό με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ - «Αγράμματο σκουπίδι θα κλαίει η μάνα σου η βρωμιάρα»
Πολιτική

O ευρωβουλευτής Νίκος Παππάς χτύπησε δημοσιογράφο

Σοβαρό επεισόδιο με καταγγελία σωματικής επίθεσης σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Στρασβούργο, με εμπλεκόμενο τον ευρωβουλευτή Νίκο Παππά και...

Αναρτήθηκε από pioan
17/12/2025
ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Υπό το βάρος της αλήθειας, αναγκάζεται να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή ο Μυλωνάκης
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΛΓΑ: «Το φιάσκο που συνέβη είναι το αποτέλεσμα της ανικανότητας και πλήρους αδιαφορίας της κυβέρνησης»

Για «φιάσκο» και «εμπαιγμό» των αγροτών κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του με αιχμή την ανακοίνωση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης...

Αναρτήθηκε από pioan
17/12/2025
Next Post

ΟΠΕΚΑ - Επιδόματα: Τι πληρώνεται αύριο

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Αυτό εiναι το πıο χειρıστıκό ζώδıο από όλα

Αυτό εiναι το πıο χειρıστıκό ζώδıο από όλα

Αναρτήθηκε από Ελεάνα Ζαμπάρα
14/11/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa