Κ. Μητσοτάκης: «η διαφορά των 11 μονάδων θεωρώ ότι είναι αναστρέψιμη»

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ-660x300
«Το 30% είναι ένα πολύ σημαντικό ποσοστό. Η διαφορά των 11 μονάδων θεωρώ ότι είναι αναστρέψιμη. Η εκλογή ξεκινάει από το μηδέν» είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα σε συνέντευξη Τετάρτη 23/12, στο ραδιοφωνικό σταθμό «REAL 97.8» και στη δημοσιογράφο, Κάτια Μακρή.
Μεταξύ άλλων μίλησε και για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη λέγοντας: «σέβομαι και εκτιμώ τον κ. Μεϊμαράκη ωστόσο συνεχίζω να θεωρώ ότι είναι μια επιλογή στασιμότητας. Αν ήθελε να κάνει αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία θα το είχε ήδη κάνει από τη θέση του Γραμματέα».
Αλλά τοποθετήθηκε και για τη στάση του Κώστα Καραμανλή αναφέροντας:« δεν έχω δει δημόσια δήλωση από τον κ. Καραμανλή. Έχει το δικαίωμα να στηρίξει όποιον θέλει. Αν όντως στηρίζει τον κ. Μεϊμαράκη δεν είναι κάτι το οποίο με στεναχωρεί ή με προβληματίζει. Έχει το δικαίωμα να ψηφίσει ό,τι θέλει πίσω από το παραβάν».
Αλλά και για την προσωπική του νίκη στις εκλογές της Νέας Δημοκρατίας. «Έφτασα στο 30% χωρίς να με στηρίξει κανείς με τη δύναμη των επιχειρημάτων μου, του πολιτικού λόγου και της αλήθειας. Ο κόσμος με επέλεξε για τις θέσεις μου και τις προτάσεις μου και όχι για το επίθετό μου» και πρόσθεσε: «ξεκίνησα μόνος μου, δεν στηρίχθηκα σε μηχανισμούς, πήρα το μεγάλο στοίχημα να μιλήσω τη γλώσσα της αλήθειας και του ορθού λόγου κόντρα στον λαϊκισμό και είδα ότι αυτή η προσπάθειά μου ανταμείφθηκε και ξεπέρασε τις προσδοκίες πολλών. Δεν θα αρνηθώ στήριξη από κανέναν αλλά δεν διαπραγματεύομαι στήριξη και δεν θα κάνω συμφωνίες. Οι πολίτες δεν είναι πρόβατα και δεν επηρεάζονται πλέον τόσο εύκολα».
Όσον αφορά μια πιθανή συνεργασία στο μέλλον με το ΣΥΡΙΖΑ είπε:  «δεν υπάρχει περίπτωση να στηρίξουμε την Κυβέρνηση αλα καρτ. Δεν θα συζητήσω οτιδήποτε με τον ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν πάρει πίσω τα όσα κάνει στην Παιδεία. Για μένα η Παιδεία είναι απόλυτη προτεραιότητα. Δεν θα είμαστε μόνιμα το δεκανίκι του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να περάσει τα νομοσχέδια να παραιτηθεί».