02:10, Δευτέρα
15 Αυγούστου 2022

Κ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα σήμερα είναι πρωταγωνίστρια!

Τις διαφορές της σημερινής Ελλάδας, όπως αυτή διαμορφώθηκε στα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, σε σχέση με το πώς ήταν η χώρα την περίοδο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, υπογράμμισε σήμερα στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης. Όπως τόνισε, σήμερα η χώρα μας έχει γυρίσει για τα καλά σελίδα και σε επίπεδο ανάπτυξης και καταπολέμησης της ανεργίας συγκαταλέγεται, πλέον, μεταξύ των πρώτων της Ευρώπης!

Στο πλαίσιο της συζήτησης που διεξάγεται σήμερα στη Βουλή έπειτα από αίτημά του σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων, με αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος σχετικά με τις κοινωνικές πολιτικές της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι στο επίκεντρο όλων των δράσεών της κυβέρνησης βρίσκεται ο πολίτης. «Όχι γενικά και αόριστα ο λαός, η λέξη που χρησιμοποιούν συχνά όσοι θέλουν να θολώνουν την κατεύθυνση των επιλογών τους, αλλά κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας, ως ξεχωριστές προσωπικότητες και πιο συγκεκριμένα η μεσαία τάξη και πρωτίστως οι πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης τα τρία τελευταία χρόνια είναι να αναταχθεί γρήγορα η εθνική οικονομία με πολλές επενδύσεις για καλύτερους μισθούς και πολλές νέες δουλειές. «Γιατί ας μην ξεχνάμε τι είχε προηγηθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Μια τετραετία ψεύδους και ψευδαισθήσεων που ξεκίνησε με κλειστές τράπεζες και ένα δημοψήφισμα, φέρνοντας τη χώρα ένα βήμα πριν από το γκρεμό. Σαν χθες πριν από επτά χρόνια κ. Τσίπρα όσο και αν κάποιοι από σας θέλετε να το ξεχάσουμε. Συνεχίστηκε με μια διαρκή καταιγίδα φόρων και τελικά έσβησε αφήνοντας πίσω ένα ανεξόφλητο γραμμάτιο 100 δισ. από το αχρείαστο τρίτο μνημόνιο το οποίο εσείς προκαλέσατε και υπογράψατε», σημείωσε.

Ο ίδιος επισήμανε ότι «όλα αυτά» ανήκουν πλέον στο παρελθόν καθώς η Ελλάδα είναι σήμερα μια διαφορετική χώρα. «Ανήκει στα κράτη με την με δυναμικότερη ανάπτυξη και την μεγαλύτερη μείωση της ανεργίας στην Ευρώπη. Είναι από τις πρώτες χώρες του ΟΟΣΑ στη μείωση των φόρων, αποπλήρωσε δύο χρόνια νωρίτερα το δανεισμό της στο ΔΝΤ , ενώ τον Αύγουστο απελευθερώνεται και από την ενισχυμένη εποπτεία διεκδικώντας την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας. Πρόκειται για μια εθνική επιτυχία πολύ περισσότερο καθώς όσα είπα δεν ήταν ούτε αυτονόητα ούτε εύκολα αλλά και γιατί δεν επιτεύχθηκαν σε συνθήκες ομαλές», τόνισε.

ΚΔΓ