Κ. Μητσοτάκης: Η Θεσσαλονίκη γίνεται κέντρο εξωστρέφειας (Βίντεο)

Τον ενθουσιασμό του για την δημιουργία δυο κέντρων της phizer στη Θεσσαλονίκη και την επιστροφή σπουδαίων νέων επιστημόνων από το εξωτερικό επεσήμανε ο πρωθυπουργός εγκαινιάζοντας τις εγκαταστάσεις του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών της Pfizer, στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Ο πρωθυπουργός έπλεξε το εγκώμιο του Αλμπερτ Μπουρλά και αναφερόμενος στην προ μηνών επικοινωνία που είχαν για το εμβόλιο της Phizer τόνισε ότι «η ανακάλυψη του εμβολίου φέρει την προσωπική του σφραγίδα».

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα εγκαίνια των δύο σημαντικών κέντρων τόνισε ότι η Θεσσαλονίκη καθίσταται  πρωτεύουσα της εξωστρέφειας και μετατρέπεται σε έδρα μεγάλων επενδύσεων, που μεταφράζεται σε αυξημένο δημόσιο πλούτο.

«Το Rebrain Greece γίνεται πραγματικότητα».

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «ένας από τους βασικούς λόγους που επιλέγει η Θεσσαλονίκη ειναι το άξιο έμψυχο προσωπικό της πόλης», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι επέστρεψαν Έλληνες που βρίσκονταν στο εξωτερικό για να εργαστούν. «Παραπάνω από 50 νέα παιδιά, το 15% του προσωπικού, είναι Έλληνες που ξαναγύρισαν ύστερα από χρόνια στην Ελλάδα για να εργαστούν». «Το Rebrain Greece γίνεται πραγματικότητα».

 «Η κυβέρνηση μας προωθεί την καινοτομία και τον ψηφιακό μετασχηματισμό», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε αναφερόμενος στην σημασία του εμβολιασμού, με αφορμή και την παρουσία στην εκδήλωση ενός από τους πρωτοπόρους στη μάχη κατά την πανδημίας, του Άλμπερτ Μπουρλά.

 «Δυστυχώς στη χώρα μας πεθαίνουν άνθρωποι που είναι κυρίως ανεμβολίαστοι, είναι ένα δράμα, θα μπορούσαν οι περισσότεροι από αυτούς τους θανάτους να έχουν αποτραπεί», είπε  τονίζοντας ότι « τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά».

Μάλιστα ο κ Μητσοτάκης τόνισε ότι μετά το πέρας της εκδήλωσης θα κάνει την 3η δόση, όπως του συνέστησαν οι ειδικοί. «Δεν πρέπει να το αφήσουμε αναξιοποίητο το δώρο της επιστήμης», ανέφερε και καταλήγοντας υπενθύμισε το σύνθημα της κυβέρνησης: «Ανάπτυξη για όλους, σε μία Ελλάδα η οποία θα αλλάζει και θαυμάζει».

Στο τέλος της ομιλίας του ο πρωθυπουργός, από κοινού με τον κ. Μπουρλά, εγκαινίασαν το hub της Pfizer στην ανατολική Θεσσαλονίκη, «πατώντας» σε μία ηλεκτρονική οθόνη το κουμπί «Power On».

Δ.Κρητικού