, Δευτέρα
15 Απριλίου 2024

search icon search icon

Κ. Μητσοτάκης: Όλη η Ελλάδα θα είναι μπλε την άνοιξη

«Να προσεγγίσουμε αυτή την προεκλογική περίοδο με τη σεμνότητα που έχει η μεγάλη μας παράταξη.Κάθε εκλογή είναι δύσκολη και μέχρι την τελευταία μέρα θέλω να παλέψουμε για κάθε ψήφο.Να πείσουμε ότι αξίζουμε αυτήν τη δεύτερη ευκαιρία να συνεχίσουμε την ανόρθωση της χώρας.Η χώρα δεν έχει το περιθώριο να μπει σε περιπέτειες και σε ακυβερνησία.Το εκλογικό δίλημμα είναι τόσο σαφές ώστε χωράει ουσιαστικά σε τρεις-τέσσερις λέξεις. Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Θέλουμε αλήθειες ή ψέματα; Θέλουμε αυξήσεις ή φόρους και τελικά θέλουμε σιγουριά ή εκλογικούς πειραματισμούς;Η χώρα δεν έχει περιθώρια ούτε για μία χαμένη ψήφο και κάθε λάθος ίσως να μη διορθώνεται μετά.Η πρώτη κάλπηθα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη μέρα.Η δεύτερη θα κάνει ισχυρότερη αυτή την επιλογή. Και στις δύο το ψηφοδέλτιο ένα μόνο πρέπει να γράφει: Νέα Δημοκρατία.Σε έναν αβέβαιο κόσμο ο τόπος χρειάζεται σταθερότητα», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του πρωθυπουργού.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΑΤΣΙΟΥ

Οι τέσσερις στόχοι

Στη διάρκεια της ομιλίας του, με την οποία ολοκληρώθηκε η περιοδεία του στον θεσσαλικό κάμπο, ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε τη «γαλάζια» ταυτότητα της αξιοπιστίας, ενώ ανέλυσε και τους τέσσερις στόχους για την επόμενη τετραετία. «Μια χώρα δυναμική και παραγωγική. Και αν ο στόχος της οικονομικής πολιτικής την πρώτη τετραετία ήταν οι χαμηλότεροι φόροι, ο κεντρικός μας στόχος στη δεύτερη τετραετία θα είναι οι καλύτεροι μισθοί. Ο δεύτερος στόχος μας είναι μια Ελλάδα πιο ανθρώπινη.Θέλουμε μια κοινωνία ψηφιακή και πράσινη. Θέλω και θα αγωνιστώ για μια πατρίδα θωρακισμένη, ασφαλή και υπερήφανη και μέσα και έξω από τα σύνορά της», επεσήμανε δείχνοντας τον δρόμο της διεύρυνσης της κυβερνητικής παράταξης.

«Η αυτοδυναμία δεν είναι κομματική σκοπιμότητα. Είναι εθνική αναγκαιότητα.Αυτοδυναμία σημαίνει τελικά ευρυχωρία και να γιατί πρέπει να φέρουμε δίπλα μας όλους τους Έλληνες. Και σε αυτήν τη νέα πορεία σάς ζητώ να βαδίσουμε μαζί.Υποδεχόμαστε νέους φίλους σε ένα μεγάλο ρεύμα υπεύθυνου πατριωτισμού και δημιουργικού εκσυγχρονισμού.Από αύριο ανοιγόμαστε στην κοινωνία. Εξηγούμε τις θέσεις μας, μοιραζόμαστε το όραμα μιας Ελλάδας που προχωρά μπροστά και στοχεύει ψηλά.Καταφέραμε πολλά και μπορούμε περισσότερα»,σημείωσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπραςβρέθηκαν στο στόχαστρο του πρωθυπουργού. «Αναρωτιέμαι, θα συνεχίσει ο κ. Τσίπρας να μιλάει για δικαιοσύνη όταν ο στενότερος συνεργάτης του, ο κ. Παππάς, κρίθηκε αμετάκληταένοχοςστο Ειδικό Δικαστήριο για παράβαση καθήκοντος; Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα και καταδίκασαν αμετάκλητα και ομόφωνα τον στενό συνεργάτη του.Για παράβαση καθήκοντος.Δεν ξέρουμε πώς κρατάει ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα για να τον κρατάει στα ψηφοδέλτια», τόνισε.

Μέτρα στήριξης των αγροτών

Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη στον θεσσαλικό κάμπο ήταν το χωριό Πλατύκαμπος. Και στην ομιλία του προς τους κατοίκους ο πρωθυπουργός, μεταξύ άλλων:

* Ανέδειξε την ισχυρή προστιθέμενη αξία της γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής θέσης της χώρας, η οποία, όπως τόνισε, έχει αναβαθμιστεί στη διάρκεια της τελευταίας τετραετίας.

* Πραγματοποίησε εκτενή αναφορά στα μέτρα στήριξης των αγροτών και στις πτυχές της αγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης.«Καινούργιο ΕΣΠΑ, περισσότεροι πόροι για τα περιφερειακά προγράμματα, για το ΠΕΠ Θεσσαλίας. Καινούργιο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης, το διαπραγματεύτηκα προσωπικά στις Βρυξέλλες και εξασφάλισα να μην έχουμε μειώσεις στις βασικές επιδοτήσεις των αγροτών μας.Και βέβαια το σημαντικό πρόσθετο εργαλείο του Ταμείου Ανάκαμψης, από το οποίο θα διοχετεύσουμε πολλούς πόρους σε έργα τα οποία είναι εξαιρετικά σημαντικά για εσάς. Αναφέρομαι σε νέα αρδευτικά έργα.Αλλά και σε έργα παραγωγής φθηνής ενέργειας έτσι ώστε να μπορείτε να συνδυάσετε την παραγωγή φθηνής ενέργειας με την καλλιέργεια προϊόντων, τα οποία πια πρέπει να είναι ανταγωνιστικά και να βρίσκουν θέσεις στις παγκόσμιες αγορές με βάση την ποιότητά τους», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

* Έδειξε προς την κατεύθυνση της συνεχούς θωράκισης νοικοκυριών και επιχειρήσεων μπροστά στις αλλεπάλληλες διεθνείς κρίσεις. «Η οικονομία μας αναπτύσσεται πιο γρήγορα από ό,τι περιμέναμε και εμείς. Γιατί προσελκύουμε επενδύσεις, διότι έχουμε βάλει τη χώρα πια σε μια διαφορετική αναπτυξιακή τροχιά. Θέλω να ξέρετε ότι όλα αυτά τα οποία επιστρέφουμε στους πολίτες, στους αγρότες μας, στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στα νοικοκυριά τα οποία δοκιμάζονται, δεν είναι προϊόν ούτε πρόσθετου δανεισμού ούτε υπερφορολόγησης. Το προϊόν της ανάπτυξης επιστρέφουμε στους πολίτες και ειδικά στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες», ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.