, Δευτέρα
17 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Κ. Σακελλαροπούλου: Επίσκεψη στο Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό Κέντρο «Μπερεγίνια»

Το Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό Κέντρο «Μπερεγίνια», επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Στο «Μπερεγίνια» συνολικά 34 παιδιά ηλικίας 6 έως 16 ετών παρακολουθούν μαθήματα στα ουκρανικά, κάποιες ημέρες της εβδομάδας. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με Ουκρανούς μαθητές, που έφτασαν στη χώρα μας μετά από την έναρξη του πολέμου.

Αμέσως μετά, η κυρία Σακελλαροπούλου δήλωσε τα εξής: «Στο Ουκρανικό Πολιτιστικό και Μορφωτικό κέντρο «Μπερεγίνια» συνάντησα Ουκρανούς μαθητές και μαθήτριες που, αφού έζησαν τον τρόμο των βομβαρδισμών και τον βίαιο ξεριζωμό από τα σπίτια τους, βρήκαν ασφαλές καταφύγιο στην Ελλάδα και συνεχίζουν το σχολείο στη χώρα μας.

Απέναντι στη μεγάλη ανθρωπιστική κρίση που γέννησε η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, οφείλουμε να δείξουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας. Πρώτα απ’ όλα στα παιδιά, τα πρώτα θύματα αυτού του πολέμου, που χρειάζονται την αμέριστη υλική και ψυχολογική μας στήριξη για όσο καιρό δοκιμάζεται η πατρίδα τους».

Πηγή φωτογραφίας: Προεδρία της Δημοκρατίας

Πηγή: ertnews.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.