, Τετάρτη
19 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Κ. Σκρέκας: Πιστεύουμε στην καινοτομία, ο μοναδικός δρόμος προς αυτήν είναι η χρηματοδότηση της έρευνας

«Πιστεύουμε στην καινοτομία, αλλά ο μοναδικός δρόμος προς αυτήν είναι η χρηματοδότηση της έρευνας και δεν υπάρχει άλλος. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε».

Αυτό σημειώνει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας με αφορμή την σημερινή υπογραφή δανειακής σύμβασης χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.Ι.Δ.Ε.Κ.), ύψους 143 εκατ. ευρώ.

Όπως αναφέρει ο υπουργός:

«Υπεγράφη σήμερα η δανειακή σύμβαση χρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) προς το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.Ι.Δ.Ε.Κ.), ύψους 143 εκατ. ευρώ.

Το Υπουργείο Ανάπτυξης κινείται με γνώμονα τη στήριξη της έρευνας και της καινοτομίας και τη σύνδεσή τους με την αγορά και με την κοινωνία, έτσι ώστε η ελληνική οικονομία να καταστεί σταθερά και ισχυρά βιώσιμη.

Πιστεύουμε στην καινοτομία, αλλά ο μοναδικός δρόμος προς αυτήν είναι η χρηματοδότηση της έρευνας και δεν υπάρχει άλλος. Προς αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.