01:04, Παρασκευή
20 Μαΐου 2022

Κ. Ζαχαριάδης: Χιλιάδες «γαλάζια παιδιά» στο δημόσιο, διαγωνισμός ΑΣΕΠ για 1.500 θέσεις;

Για γαλάζια golden boys σε θέσεις γενικών διευθυντών και διευθυντών του ΕΦΚΑ με διαβλητές και αδιαφανείς  διαδικασίες, αλλά και για πολύ λιγότερους διορισμούς από όσους είχαν προαναγγελθεί στον ΑΣΕΠ, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του, ο τομεάρχης Εσωτερικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ,  Κ. Ζαχαριάδης. 

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «Η κυβέρνηση της ΝΔ παρουσίασε το «νέο» σύστημα προσλήψεων στο δημόσιο τομέα μέσω γραπτού διαγωνισμού ως μια τεράστια μεταρρύθμιση που θα επιταχύνει το χρόνο των προσλήψεων διασφαλίζοντας ταυτόχρονα το αξιοκρατικό και αδιάβλητο της διαδικασίας.  

Ο αρμόδιος υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης   σε συνέντευξή του  δήλωσε ότι ‘Ο πρώτος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ πρόκειται να πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο του 2022. Εκσυγχρονίζεται έτσι και επιταχύνεται η διαδικασία προσλήψεων που θα αφορά στο σύνολο των κενών οργανικών θέσεων που υπάρχουν στη Δημόσια Διοίκηση…’».

«Θα περίμενε κανείς», συνεχίζει ο κ. Ζαχαριάδης, «ότι ο γραπτός διαγωνισμός θα αφορούσε αν όχι το σύνολο, τουλάχιστον  ένα μεγάλο μέρος των 15.836 προσλήψεων που έχουν εξαγγελθεί για το 2022. Και όμως ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ ερωτηθείς σχετικά στη συζήτηση ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, επί των Εκθέσεων Πεπραγμένων του ΑΣΕΠ δήλωσε ότι ο επικείμενoς γραπτός διαγωνισμός του ΑΣΕΠ θα αφορά περίπου 1.500 θέσεις του δημοσίου».

Υποστηρίζει ακόμη ότι «οι  μετακλητοί της κυβέρνησης υπερβαίνουν σταθερά τους 3.100. Θυμίζουμε ότι περίπου άλλοι 1.700 υπηρετούν ως  πρόεδροι ή μέλη διοικητικών συμβουλίων. Θυμίζουμε απλά ότι η κυβέρνηση με πρόσχημα την πανδημία, διορίζει συμβασιούχους εκτός ΑΣΕΠ. Θυμίζουμε απλά ότι τις επόμενες μέρες έρχεται προς ψήφιση νομοσχέδιο με το οποίο δεκάδες γαλάζια golden boyς θα τοποθετηθούν σε θέσεις Γενικών Διευθυντών και Διευθυντών του ΕΦΚΑ με διαβλητές και αδιαφανείς  διαδικασίες».

«Και την ίδια στιγμή, τη στιγμή», προσθέτει ο κ. Ζαχαριάδης, «που ο δημόσιος τομέας έχει κατακλυστεί με χιλιάδες ‘γαλάζια παιδιά’, η κυβέρνηση θριαμβολογεί για  μια διαδικασία που προκαλεί  τεράστια οικονομική και γραφειοκρατική επιβάρυνση στον κρατικό μηχανισμό για να καλύψει μόλις το 8% των προγραμματισμένων προσλήψεων του 2022!…». 

«Πρόκειται για την  απόλυτη παρωδία. Το ερώτημα βέβαια είναι ένα: δεν μπορούν ή δεν θέλουν να κάνουν προσλήψεις; Το ‘επιτελικό κράτος’ αδυνατεί να φέρει σε πέρας έναν γραπτό διαγωνισμό ή εσκεμμένα οδηγεί τους φορείς του δημοσίου στην υποστελέχωση και απαξίωση;», καταλήγει ο κ. Ζαχαριάδης.