, Κυριακή
19 Μαΐου 2024

search icon search icon

Καιρίδης: Η τροπολογία για τους παράτυπους μετανάστες αυστηροποιεί τη ρύθμιση Σαμαρά (Video)

Για την τροπολογία για την χορήγηση άδειας παραμονής και εργασίας σε παράτυπους μετανάστες που διαβιούν για τουλάχιστον τρία χρόνια στην Ελλάδα και έχουν πρόσκληση από εργοδότη προκειμένου να απασχοληθούν σε συγκεκριμένη εργασία μίλησε σήμερα ο Δημήτρης Καιρίδης.


Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 είπε «Δεν υιοθετώ τον όρο λαθρομετανάστες, γιατί η πλειοψηφία όσων έρχονται παράνομα στην χώρα αιτούνται άσυλο και σύμφωνα με τον διεθνή νόμο είναι φιλοξενούμενοι της χώρας. Όποιος όρος και αν υιοθετηθεί: παράνομοι μετανάστες ή παράτυποι μετανάστες ή λαθρομετανάστες, η ουσία είναι πως όσοι διαμένουν μη νόμιμα στην Ελλάδα είναι επιστρεπτέοι, είμαστε κάθετοι σε αυτό, πρέπει να γυρίζουν κατά το δυνατόν στην χώρα προέλευσης τους».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει σκέψη για διορθώσεις και αλλαγές στην τροπολογία, ο κ. Καιρίδης είπε «δεν νομίζω να αλλάξει κάτι. Είναι θέμα του πρωθυπουργού μια αλλαγή στην ρύθμιση, αλλά δεν το θεωρώ σκόπιμο, διότι η ρύθμιση απαντά προκαταβολικά στις όποιες ενστάσεις. Μελετήσαμε επί εβδομάδες τα στοιχεία».


«Ο Αντώνης Σαμαράς ως πρώην πρωθυπουργός δικαιούται και οφείλει να ομιλεί και εμείς να τον ακούμε, έχει και μια ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα αυτά. Όμως, η ρύθμιση δεν ελαστικοποιεί, αλλά αυστηροποιεί και συνδέει με την εργασία την ρύθμιση του 2014, την ρύθμιση του κ. Σαμαρά, που είναι ένας μηχανισμός που δίνει χαρτιά στον “λαθρομετανάστη”», είπε ο κ. Καιρίδης σημειώνοντας «Το θεωρώ απολύτως ακατανόητο γιατί αντιδρά ο κ. Σαμαράς».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.