, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

Κάλλιο αργά παρά ποτέ… Η αλήθεια για τον Έβρο

Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον. Αφού έπληξαν τη χώρα μας με ανυπόστατα ρεπορτάζ, τώρα έρχονται να μαζέψουν τα ψεύδη και τα fakenews που έστησαν όλοι αυτοί οι κοινωνικά ευαίσθητοι και ερευνητές δημοσιογράφοι, οι οποίοι είναι γνωστό τοις πάσι ότι λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία με διάφορες ΜΚΟ.

Σειρά αιχμηρών ερωτημάτων για την εγκυρότητα των δημοσιευμάτων του «Spiegel», στα οποία αναπαρήγαγε αναπόδεικτες καταγγελίες για τον «θάνατο της 5χρονης Μαρίας» στον Έβρο τον Αύγουστο, θέτουν για πρώτη φορά μεγάλα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, όπως η «FrankfurterAllgemeineZeitung», η «Bild», η «Tagesspiegel» και το «Focus», λίγες μέρες αφότου το γνωστό περιοδικό απέσυρε τα επίμαχα κείμενα από το σάιτ του, παραδεχόμενο ότι οι πληροφορίες στις οποίες βασίστηκε ελέγχονται. Βλέπετε, το φως νικάει πάντα στο τέλος το σκοτάδι και τη λάσπη...

Τώρα λοιπόν έρχεται μπαράζ δημοσιευμάτων που υπενθυμίζει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αμφισβητείται ευθέως η αξιοπιστία του «Spiegel», καθώς το 2018 ο γερμανικός Τύπος είχε συγκλονιστεί από την αποκάλυψη ότι πολλά από τα κείμενα του διάσημου και βραβευμένου δημοσιογράφου του περιοδικού Claas-HendrikRelotius δεν βασίζονταν σε πραγματικά στοιχεία αλλά σε ψευδείς πληροφορίες που επινοούσε ο ίδιος. «Το νεκρό κορίτσι ίσως δεν υπήρξε», γράφει στον τίτλο της η «FAZ», ενώ υπενθυμίζει ότι οι ανταποκρίσεις του «Spiegel» απέδιδαν τον «χαμό» της 5χρονης στην απραξία των ελληνικών Αρχών. «Τώρα τα δημοσιεύματα έχουν εξαφανιστεί. Τι συμβαίνει;», προσθέτει.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται η «Bild», η μεγαλύτερη γερμανική εφημερίδα από πλευράς κυκλοφορίας,η οποία επισημαίνει στον τίτλο της: «Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά το σκάνδαλο Relotius: Και πάλι αμφιβολίες για ρεπορτάζ του “Spiegel”». Οι ερευνητές του «Medieninsider» φαίνεται πως έστειλαν ερωτήματα στον ανταποκριτή του «Spiegel» στην Ελλάδα Γιώργο Χρηστίδη -υπέγραφε τα περισσότερα κείμενα που έχουν πλέον αποσυρθεί και είναι γνωστός για πολλά καταγγελτικά κείμενα με επίκεντρο το Μεταναστευτικό-όμως δεν έλαβαν απαντήσεις. Και δεν θα πάρουν ποτέ βεβαίως…διότι δεν υπάρχουν σοβαρές απαντήσεις.

Όλη αυτή η ζοφερή ιστορία κατά της πατρίδας μας δεν ήταν ποτέ προϊόν κάποιας δημοσιογραφικής έρευνας. Ήταν μια άθλια προπαγάνδα, στημένη και χειραγωγούμενη προκειμένου να πλήξει εθνικά συμφέροντα. Ευτυχώς έστω και αργά η αλήθεια νίκησε…

«P»

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL