, Παρασκευή
31 Μαρτίου 2023

Κάλυψη από Μαξίμου στο διορισμό του συζύγου της Καφαντάρη!

Καφαντάρη Αργυρού
Πλήρη κάλυψη, παρά το σάλο που προκλήθηκε και την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης, παρέχει το Μέγαρο Μαξίμου στο διορισμό του Αργύρη Αργυρού, συζύγου της βουλευτού Χαράς Καφαντάρη, στην υπό δημιουργία κρατική εταιρία «Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επιχειρήσεων».
Σε συνομιλία που είχε Το Βήμα με την κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, ειπώθηκε ότι τη στιγμή που ο κ. Αργυρός αποποιήθηκε της αμοιβής του και θα εργαστεί σε εθελοντική συμβουλευτική βάση δεν υπάρχει κανένα θέμα. Είπε μάλιστα ότι η υπό σύσταση ΔΕΚΟ δε θα είναι αυτόνομη, δε θα έχει, όπως ανέφερε, δικά της κτίρια, αλλά θα λειτουργεί μέσα στο υπουργείο.
Η κυρία Γεροβασίλη υπεραμύνθηκε μόνον των «αξιοκρατικών», όπως τους χαρακτήρισε, διορισμούς συγγενικών ή φιλικών προς τους υπουργούς και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ προσώπων λέγοντας ότι κάποιοι άνθρωποι έχουν παράλληλη διαδρομή μέσα στο κόμμα και μέσα στην κοινωνία.
Ανέφερε ως παραδείγματα και την Τασία Χριστοδουλοπούλου. υποστηρίζοντας ότι δεν είναι απλώς μόνον σύζυγος του κ. Δρίτσα, αλλά έχει και τη δική της διαδρομή και στην επιστήμη και στην κοινωνία και στο κόμμα.
Έκανε λόγο μάλιστα και για τη δική της περίπτωση του διορισμού στο ΔΣ Νοσοκομείου της Άρτας ενός συντοπίτη της από την Άρτα (σ.σ. πρόκειται για αυτόν που της κτυπούσε… παλαμάκια όταν χόρευε ζεϊμπέκικο) λέγοντας ότι στην ουσία πρόκειται για εθελοντική εργασία.
Κατά την κυβερνητική εκπρόσωπο θα υπήρχε θέμα εάν όλοι αυτοί οι συγγενείς ή φίλοι αμείβονταν ή ανελάμβαναν διάφορα έργα και συμβάσεις γιατί, όπως παραδέχθηκε, «εάν αρχίζαμε να τακτοποιούμε τους συγγενείς μας και τους φίλους μας με αμοιβή θα υπήρχε θέμα. Και τη στιγμή μάλιστα που δεν υπάρχουν χρήματα…».
Πηγή: in.gr