Καταθέτουν σήμερα για τον Άκη ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Βάσω Παπανδρέου

simitis-venizelos-papantoniou
Σήμερα στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις μίζες αναμένεται να καταθέσουν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Βάσω Παπανδρέου.
Μετά τον Κώστα Σημίτη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, οι οποίοι κατέθεσαν πριν μέρες στη δίκη του Άκη η διαδικασία συνεχίζεται με δυο πρώην υπουργούς, μελών του ΚΥΣΕΑ επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Τόσο ο Γιάννος Παπαντωνίου όσο και η Βάσω Παπανδρέου θα βρεθούν ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων μετά την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου να κάνει δεκτό το αίτημα του Άκη Τσοχατζόπουλου για κλήτευση των μελών του ΚΥΣΕΑ, κατά την περίοδο που ο ίδιος κατείχε το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για την υπόθεση διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος από τα εξοπλιστικά και σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών.
Η κλήτευση των άλλοτε κορυφαίων μελών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ στο ακροατήριο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων κρίθηκε ως απαραίτητη από το δικαστήριο, προκειμένου τα πρόσωπα αυτά να βοηθήσουν την έδρα στην ανεύρεση της αλήθειας με τις μαρτυρίες τους καθώς την εποχή που ελήφθησαν αποφάσεις για συγκεκριμένα εξοπλιστικά ήταν μέλη του ΚΥΣΕΑ.
Πηγή: paraskhnio.gr