, Πέμπτη
09 Φεβρουαρίου 2023

"Κάθε ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος κερδισμένη"

KKEΟ Δημήτρης Κουτσούμπας, σε αποψινή του ομιλία στη Λιβαδειά, τόνισε την ανάγκη αποφασιστικής ενίσχυσης του ΚΚΕ γιατί την επόμενη μέρα θα υπάρχει κυβέρνηση συνεργασίας, είτε μεγάλου συνασπισμού, είτε συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι και ΑΝΕΛ έτοιμη να υλοποιήσει το βάρβαρο μνημόνιο και να στείλει στον λαό τον λογαριασμό με τα μέτρα φωτιά.
Κάλεσε σε ενίσχυση του ΚΚΕ γιατί «ο αγώνας ενάντια στο μνημόνιο, είναι αγώνας ενάντια στο σύστημα που φέρνει τα μνημόνια για να βγει από την κρίση, και όχι ψήφος που δείχνει στο λαό το μνημόνιο, όπως κάνει η ΛΑΕ, για να κρύψει το ίδιο το εκμεταλλευτικό σύστημα που δεν διορθώνεται, παρά μόνο ανατρέπεται».
Ο κ. Κουτσούμπας κάλεσε σε απομόνωση της ναζιστικής εγκληματικής Χρυσής Αυγής, επισημαίνοντας «ιδιαίτερα αυτές τις μέρες που συμπληρώνονται δύο χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, κάθε μάνα και πατέρας, κάθε νέο παιδί δεν πρέπει να δώσουν καμία ψήφο στη ναζιστική ΧΑ, για να εμφανίζεται ως τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη και να ?χει το θράσος να λέει πως αυτό, είναι η αθώωση της!»
Τόνισε ότι οι εκλογές δεν είναι ντέρμπι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ γιατί και οι δύο παίζουν στο ίδιο γήπεδο, της διαχείρισης της κρίσης του συστήματος, της ΕΕ και των μνημονίων διαρκείας τους, με την ομάδα αυτή όμως να μην παίζει για να κερδίσει ο λαός και τα παιδιά του, αλλά για να κερδίσουν τα μονοπώλια και να πάρει φιλί ζωής το εκμεταλλευτικό σύστημα που αγκομαχάει.
«Το δίλημμα των εκλογών δεν είναι ποιος θα στείλει το λογαριασμό στο λαό, ποιος θα υπογράφει – ο Τσίπρας ή ο Μεϊμαράκης – αλλά πώς θα αντιπαλέψουμε αυτό το μνημόνιο και ένα προς ένα τα μέτρα που προβλέπει, πως θα ανοίξουμε το δρόμο της ανατροπής για να απαλλαγούμε οριστικά από τα μνημόνια και το σύστημα που τα επιβάλλει» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «κάθε ψήφος για το ΣΥΡΙΖΑ, τη ΝΔ και τα υπόλοιπα κόμματα του κατεστημένου είναι χαμένη ψήφος, κάθε ψήφος στο ΚΚΕ, είναι ψήφος κερδισμένη για το λαό και το κίνημα του».
ΑΜΠΕ | eurokinissi.gr