ΚΚΕ και Λαϊκή Ενότητα «τα χώνουν» στον Μπουτάρη

laiki enothtaΤα πυρά από ΚΚΕ και Λαϊκή Ενότητα δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκη Γιάννης Μπουτάρης, καθώς από ό,τι φαίνεται δεν προτίθεται να είναι δεκτικός απέναντι στα κόμματα την παρούσα προεκλογική περίοδο.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ με ειρωνική διάθεση, γίνεται λόγος για «μεγάλη επιτυχία του δήμαρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη στον αγώνα ενάντια στην ρύπανση της πόλης!!», προσθέτοντας ένα ακόμα επεισόδιο στην κόντρα Περισσού-δημάρχου Θεσσαλονίκης για το ζήτημα της αφισοκόλλησης.
«Έπειτα από εξονυχιστικούς ελέγχους των «αρμόδιων οργάνων» του Δήμου ανακαλύφθηκαν 29 αφίσες που, κατά τον κ. Μπουτάρη, ρύπαιναν το περιβάλλον και είχαν αναρτηθεί στα περιβόητα διαφράγματα του Μετρό που εδώ και μία δεκαετία «ομορφαίνουν» την πόλη μας και το περιβάλλον. Να σημειώσουμε ότι οι αφίσες αυτές προπαγάνδιζαν την εκδήλωση της Κ.Ο. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ όπου παρουσιάστηκαν τα πρακτικά του συνεδρίου της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τον Μπέρτολτ Μπρέχτ και την συναυλία με τον Θάνο Μικρούτσικο όπου παρουσιάστηκαν τα έργα «Μουσική πράξη στο έργο του Μπρεχτ» και «ο Κύκλος με την Κιμωλία»».
Το ΚΚΕ συνεχίζει τις βολές του προς το δήμαρχο καλώντας τη δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης να αφήσει «τα ψέματα περί ρύπανσης και ας πουν καθαρά ότι τους ενοχλεί και θέλουν να φιμώσουν κάθε φωνή που αντιστέκεται στην κυρίαρχη πολιτική και πολιτιστική αντίληψη ενός σάπιου συστήματος».
Δεν δίνει Λευκό Πύργο στη Λαϊκή Ενότητα
Την αντίδραση της Λαϊκής Ενότητας έχει προκαλέσει η άρνηση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να παραχωρήσει την πλατεία του Λευκού Πύργου για την πραγματοποίηση της κεντρικής προεκλογικής της συγκέντρωσης με ομιλητή τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.
Μάλιστα η υποψήφια βουλευτής του κόμματος Δέσποινα Χαραλαμπίδου κατήγγειλε ότι όταν επισκέφθηκε τον κ. Μπουτάρη, μαζί με την επίσης υποψήφια Χριστίνα Σουλτανίδου, τους φέρθηκε προσβλητικά.
«Ήρθαμε να κάνουμε διάβημα διαμαρτυρίας στον δήμαρχο κ. Μπουτάρη. Πέρα από την απαγόρευση, θέλουμε να καταγγείλουμε την πολύ άσχημη συμπεριφορά του κ. δημάρχου απέναντι στα μέλη και τα στελέχη της Λαϊκής Ενότητας, μια συμπεριφορά που φεύγει από τα όρια της προσβολής και πάει πολύ παραπέρα. Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός», είπε η κ. Χαραλαμπίδου.