, Τετάρτη
30 Νοεμβρίου 2022

Κλείδωσαν για την Άνοιξη οι εκλογές

Αν και γενικά ο Πρωθυπουργός μας είχε προϊδεάσει για τη χρονιά διεξαγωγής των εκλογών υπήρχε ένα θολό σημείο σχετικά με τον μήνα διεξαγωγής τους. Αν δηλαδή κάλπες θα στηθούν την άνοιξη του 2023 ή στις αρχές του καλοκαιριού.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΕΝΙΑ ΚΛΙΑΤΣΗ

Τελικά η απορία όλων λύθηκε κατά την διάρκεια της ομιλία του κ.Μητσοτάκη την περασμένη την Τρίτη στο ΕΛΚ όπου συγκεκριμένα ανέφερε:«Εξακολουθούμε να προηγούμαστε στις δημοσκοπήσεις με διαφορά μεταξύ οκτώ και δέκα ποσοστιαίων μονάδων. Και πιστεύω ότι όταν θα έρθει η ώρα, την άνοιξη του 2023, να προβάλουμε τα επιχειρήματά μας στον ελληνικό λαό, θεωρώ ότι είναι λογικό να ισχυριστούμε ότι τηρήσαμε τις εκλογικές μας υποσχέσεις, ότι η Ελλάδα βρίσκεται τώρα σε πολύ καλύτερη θέση από ό,τι ήταν όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση το2019. Και είμαι βέβαιος ότι ο ελληνικός λαός θα μάς δώσει μια δεύτερη εντολή για να ολοκληρώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε».

Οι ημερομηνίες  

Ανοίγοντας κανείς  το ημερολόγιο στον μήνα Μάρτιο θα δει πως υπάρχουν διαθέσιμες τέσσερις Κυριακές  5,12, 19 και 26. Ωστόσο την τελευταία  θα την αφήσουμε απ΄έξω  καθώς είναι μία ημέρα μετά την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου.

2 Απριλίου είναι επίσης μια καλή ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών αφού οι δεύτερες κάλπες θα μπορούσαν ναι μεν ναστηθούν προτού ξεκινήσουν οι εξετάσεις στα σχολεία, ωστόσο εκείνη η Κυριακή είναι των Βαΐων.

Επίσης δύσκολο είναι να στηθούν κάλπες από τις 22 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου λόγω των εξετάσεων .Υπενθυμίζεται πως οι Πανελλαδικές για τα ΓΕΛ ξεκινούν στις 2 Ιουνίου και ολοκληρώνονται στις 12 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ την 1η Ιουνίου ως τις 16 Ιουνίου. 

Έχοντας λοιπόν στα χέρια του τα δεδομένα αυτά και αναλύοντας παράλληλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων μένει να φανεί αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ουσιαστικά παραπέμπει και σε δεύτερες εκλογές  λόγω απλής αναλογικής  και μη σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας, θα επιλέξει εκλογές τον Μάρτιο ή Απρίλιο. 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA