, Τρίτη
18 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Κόντρα Γ. Γεραπετρίτη – Ν. Γιαννακοπούλου στη Βουλή

Παρέχεται η δυνατότητα ανάθεσης αρμοδιοτήτων που προβλέπονται για τον γενικό γραμματέα του πρωθυπουργού σε υφυπουργό ή υπουργό Επικρατείας, καθιστώντας πλέον δυνατή και τη μεταφορά της υπηρεσιακής μονάδας διοικητικής υποστήριξης της Προεδρίας της Κυβέρνησης, όπως ήδη υφίσταται για το ιδιαίτερο γραφείο και την επιστημονική υποστήριξη του πρωθυπουργού, ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, υποστηρίζοντας τη σχετική διάταξη τροπολογίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο «για την Εξυγίανσης των Ναυπηγείων Ελευσίνας».

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νάντια Γιαννακοπούλου, σε παρέμβασή της δήλωσε πως «η τροπολογία αυτή δείχνει τον πανικό τής κυβέρνησης, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου της παράνομης και αντισυνταγματικής παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ και την απόπειρα παγίδευσής του από το σύστημα Pretador». Η βουλευτής, ανέφερε πως «με την τροπολογία αυτή, ο υπουργός σήμερα σβήνει τον ίδιο τον νόμο 4622/2019, όπου δεν επέτρεπε “στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού να υπαχθεί σε οποιοδήποτε άλλο πλην τον ίδιο τον Πρωθυπουργό”» και αναρωτήθηκε «μήπως το κάνετε αυτό ώστε να μπορεί διοικητικά όλη η Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού να υπαχθεί στον κ. Μπράτακο ο οποίος αντικατέστησε τον κ. Δημητριάδη και έχει κωλύματα για να διοριστεί στη θέση του γενικού γραμματέα του πρωθυπουργού;». Οι διατάξεις αυτές, είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, «ξηλώνουν το επιτελικό σας κράτος που καταρρέει διαρκώς, αλλά η προχειρότητα αυτή είναι σε όλο της το μεγαλείο και οι διατάξεις αυτές μοιάζουν λες και ο κ. Μητσοτάκης είναι καπετάνιος σε μια ψαρόβαρκα που μπάζει νερά, έχει πλημμυρίσει και προσπαθεί να βουλώσει τις τρύπες με όποιο τρόπο μπορεί».

Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης απάντησε στην κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ λέγοντας πως «έχω την αίσθηση ότι πήρατε τον λόγο μόνο γιατί κάτι έπρεπε να πείτε» επισημαίνοντας ότι με το άρθρο 3 του Ν. 4622/2019, του υφιστάμενου νόμου, επιτρέπεται να μεταφέρονται αρμοδιότητες του ιδιαίτερου γραφείου και της επιστημονικής υποστήριξης του πρωθυπουργού και το μόνο που προστίθενται είναι η δυνατότητα να μεταφέρεται και η μονάδα διοικητικής υποστήριξης σε μια ανώτερη βαθμίδα. Ο υπουργός, υπενθύμισε πως «η επιλογή των υπουργών και υφυπουργών κατά το Σύνταγμα ανήκει στον πρωθυπουργό» λέγοντας πως «άλλο, εάν εσείς θέλετε να γίνεται δημόσια διαβούλευση και για του υπουργούς και υφυπουργούς».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.