22:37, Τετάρτη
28 Σεπτεμβρίου 2022

Κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ λέει την Ελλάδα… "σχεδόν χρεοκοπημένη χώρα"

xrysogonos
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος παρεμβαίνει στο θέμα του χρέους που ζητά η κυβέρνηση να συζητηθεί τώρα και όχι να μετατεθεί όπως ζητά ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Β. Σόϊμπλε.
Μιλώντας στο ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης North 98.0 ο κ. Κ. Χρυσόγονος σημείωσε πως δεν θα πρέπει να τρέφουμε ουτοπικές φιλοδοξίες για ριζική αναδιάρθρωση του χρέους τώρα και πρόσθεσε πως αυτά που αναφέρει ο Σόϊμπλε για μετάθεση της συζήτησης του χρέους για το 2018, αποτελούν απόφαση του Eurogroup  το 2016.
Αναφορικά με το αποτέλεσμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Χρυσόγονος τόνισε πως φάνηκε μια αναντιστοιχεία ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ που κέρδισε εκλογές και στον οργανωμένο ΣΥΡΙΖΑ που δεν ανοίγει τις οργανώσεις όταν η Ν.Δ έχει 400 χιλιάδες μέλη και το καταρρέον ΠΑΣΟΚ όπως είπε πενήντα χιλιάδες, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ξεπερνά τις 30 χιλιάδες μέλη. Πρέπει να ανοιχτεί στην κοινωνία είπε και επανέλαβε την πρότασή του για εκλογή από τη βάση προέδρου και μελών της Κ.Ε. Σε ότι αφορά τις εκλογές που ζητά η Ν.Δ ο κ. Χρυσόγονος ήταν αντίθετος λέγοντας πως δεν χρειάζονται εκλογές σε μια σχεδόν χρεοκοπημένη χώρα.