, Σάββατο
22 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Κώστας Ιατρίδης: Οι νέες ισορροπίες μετά την επίθεση του Ιράν και την απάντηση του Ισραήλ – Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη

«Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη και θεωρώ ό,τι ο στόχος του Ισραήλ είναι να εξαλείψει τις απειλές που έχει γύρω κάτι το οποίο θα φανεί το επόμενο διάστημα μετά το εβραϊκό Πάσχα».

Ο κ. Ιατρίδης επισήμανε στο ΕΡΤΝews και στην εκπομπή ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ότι : «Απ΄ ότι φαίνεται δεν θα σταματήσει ο κ. Νετανιάχου, διότι ο αρχικός στόχος ήταν να εξαλείψει τη Χαμάς και δεν έχει εξαλειφθεί. Η Χαμάς μπορεί να έχει εξασθενίσει κατά ένα 70%, όμως ένα 30% υπάρχουν στελέχη της μέσα στο πλήθος. Στη Ράφα υπάρχουν 1,5 εκατ. Παλαιστίνιοι μέσα σε υπόγεια τούνελ, οπότε αν αρχίσει εκεί τους βομβαρδισμούς, καταλαβαίνετε πόσους νεκρούς αμάχους θα έχουμε ακόμη» και συνέχισε «Από την άλλη, σαφώς θα προσπαθήσει να επιτεθεί στη Χεζμπολάχ μέχρι να την εξαλείψει και έχουμε βέβαια και τη Δυτική Όχθη. Άρα λοιπόν, ο Νετανιάχου θα συνεχίσει, δεν θα σταματήσει».

Για την βοήθεια που προσφέρει η Αμερική στο Ισραήλ ο κ. Ιατρίδης υπογράμμισε ό,τι ήταν κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο «Μην ξεχνάμε ό,τι υπάρχει εκεί το ισχυρό εβραϊκό λόμπι».

Για τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος επισκέπτεται το Ιράκ επισήμανε: « Ο Ερντογάν προσπαθεί να αναλάβει πρωτοβουλίες ούτως ώστε να παίξει ένα διαμεσολαβητικό ρόλο, μιας και το Κατάρ αποστασιοποιήθηκε. Δύσκολο μεν, αλλά θέλει να είναι πάντοτε μέσα στο παιχνίδι. Μην ξεχνάμε ότι έχουν σχέσεις και δεν θεωρεί τη Χαμάς τρομοκρατική».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.