, Κυριακή
29 Ιανουαρίου 2023

«Ξεχάστε το κούρεμα του ελληνικού χρέους»

soimple
Ένα ακόμη ηχηρό «Όχι» έδωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο ενδεχόμενο να κουρευτεί το χρέος της Ελλάδας, στέλνοντας ένα σαφές μήνυμα στην Αθήνα πως κούρεμα δεν θα γίνει καθώς, όπως είπε, εξακολουθεί να μη βλέπει το λόγο για κάτι τέτοιο.
«Ο δρόμος της προσαρμογής θα είναι δύσκολος και πολιτικά για τον Τσίπρα. Τώρα δεν υφίσταται καμία ανάγκη για ένα «πραγματικό» κούρεμα του ελληνικού χρέους», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε και ζήτησε να μη… ρίχνουμε περισσότερο κρασί σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο.
Παράλληλα, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ήδη για 10 χρόνια απαλλαγμένη από το βάρος του χρέους, και αν η βιωσιμότητα του χρέους δεν έχει επιτευχθεί μεσοπρόθεσμα, θα δούμε τότε το θέμα εκ νέου.
Πάντως, ο ίδιος εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι στο Eurogroup της 24ης Μαΐου θα υπάρξει συμφωνία με την Ελλάδα λέγοντας: «Δεν θα υπάρξει κούρεμα χρέους τότε», και τόνισε ότι ο μέρος όρος των ωριμάνσεων των δανείων από το ταμείο διάσωσης είναι στα 31 χρόνια.
«Κατά μέσο όρο, δεν χρειάζεται να αποπληρωθούν τα δάνεια για 10 χρόνια και η καταβολή των τόκων έχει αναβληθεί. Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή πρέπει να πληρώσει μηδέν ευρώ», είπε ο Σόιμπλε που… βρήκε και καλές ειδήσεις για τη χώρα μας.
Περισσότερα στο paraskhnio.gr