05:45, Τετάρτη
05 Οκτωβρίου 2022

Κυβέρνηση και κόμμα «στρατοπεδεύουν» για 15 ημέρες στη Β. Ελλάδα

Ανεβάζουν ρυθμούς στη ΝΔ ενόψει της παρουσίας στη ΔΕΘ και ήδη στην Πειραιώς έχει καταρτιστεί σχέδιο περιοδειών που θα πραγματοποιήσουν μεικτά κυβερνητικά κλιμάκια σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα. Στο Μαξίμου δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στη φετινή επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, καθώς η χώρα έχει μπει ήδη σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο και ολόκληρη η Ευρώπη πλήττεται από την ενεργειακή κρίση, κάτι που έχει επηρεάσει σημαντικά προβλήματα και την Ελλάδα.

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ

Υπουργοί, βουλευτές και κομματικά στελέχη από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 13 Σεπτεμβρίου ξεκινούν περιοδείες από τα Γρεβενά μέχρι την Ορεστιάδα, με στόχο την ανάδειξη του κυβερνητικού έργου και την επίλυση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες. Άλλωστε η κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα δεν έχει κρύψει το έντονο ενδιαφέρον της για τη Βόρεια Ελλάδα τόσο με τα μεγάλα έργα που αναβαθμίζουν τις περιοχές της Μακεδονίας όσο και με τη συχνή παρουσία του κυβερνητικού εκπροσώπου, καθώς η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Γιάννη Οικονόμου γίνεται μία φορά τον μήνα από τη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αναμένεται να είναι κεντρικοί ομιλητές σε εκδηλώσεις οι οποίες θα είναι χωρισμένες σε θεματικές ενότητες, ώστε να δοθούν συγκεκριμένες απαντήσεις στα ζητήματα που θα τεθούν. Ο πρωθυπουργός έχει δώσει εντολή στον γραμματέα της ΝΔ να «οργώσει» τη χώρα, φτάνοντας μέχρι και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή, προκειμένου το κόμμα να βρεθεί δίπλα στην κοινωνία, να ακούσει τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους και παράλληλα να επικοινωνήσουν τα όσα έγιναν τα τρία χρόνια διακυβέρνησης κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω των πρωτοφανών κρίσεων.

Οι περιοδείες που ξεκίνησαν αμέσως μετά το συνέδριο δεν σταμάτησαν ουσιαστικά πότε και συνεχίστηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Είναι ενδεικτικό πως ο Παύλος Μαρινάκης απουσίασε ελάχιστες μέρες από τα καθήκοντά του, καθώς συνέχισε τις επισκέψεις του εντός και εκτός Αττικής.

Όλοι σε συναγερμό μία εβδομάδα νωρίτερα

Υπουργοί, κοινοβουλευτικά και κομματικά στελέχη θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ, που θα πραγματοποιηθούν στις 10 Σεπτεμβρίου από τον πρωθυπουργό, προκειμένου να προετοιμάσουν το έδαφος και να μπει η πόλη νωρίτερα στους πολιτικούς ρυθμούς της έκθεσης, που φέτος θα έχουν έντονο προεκλογικό χρώμα.

Στις 2 Σεπτεμβρίου, η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, οι κύριοι Μάκης Βορίδης και Στέλιος Πέτσας, θα μιλήσουν σε εκδήλωση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα ακολουθήσουν στις 6 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, οι οποίοι θα συνομιλήσουν με τους επιστημονικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας, ενώ σε ανάλογη εκδήλωση θα είναι κεντρικοί ομιλητές ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης.

Παραμονές της άφιξης του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στις 8 Σεπτεμβρίου, ο υπουργός Υποδομών Κώστας Καραμανλής και ο υφυπουργός Γιώργος Καραγιάννης θα μιλήσουν για τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη στη Βόρεια Ελλάδα. Την ίδια μέρα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση θα περιοδεύσουν στην Κοζάνη, ενώ στη Δράμα θα βρίσκονται ο γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης και ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Η αρχή από τα Γρεβενά

Ωστόσο η αρχή των «γαλάζιων» επισκέψεων στην Βόρεια Ελλάδα θα γίνει στις 29 Αυγούστου στα Γρεβενά, από τον Νίκο Παπαθανάση και τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριο Θεμιστοκλέους. Την 1η Σεπτεμβρίου σειρά θα πάρουν ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας με τον γραμματέα της ΝΔ που θα περιοδεύσουν στη Χαλκιδική, σε μια περίοδο που η χώρα μας ξεπέρασε κάθε προσδοκία όσον αφορά τις αφίξεις των τουριστών, φτάνοντας στα επίπεδα προ κορονοϊού του 2019.

Ο Παύλος Μαρινάκης είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Γιάννη Μπρατάκο, καθώς μένει να οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, καθώς εκτός από την παρουσία του στη ΔΕΘ, δεν αποκλείεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης να περιοδεύσει σε περιοχές του Νομού Θεσσαλονίκης, ενώ δεν θα απουσιάσουν οι συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της πόλης, με βουλευτές αλλά και κομματικά στελέχη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ POLITICAL