ΚΑΡΦΙΤΣΑ
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
ΚΑΡΦΙΤΣΑ
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα
No Result
View All Result
ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Λ. Μενδώνη: Στις προτεραιότητες του ΥΠΠΟ το πρόγραμμα για τον έλεγχο της μη δομικής τρωτότητας των κτιρίων

ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS Αναρτήθηκε από ΚΑΡΦΙΤΣΑ NEWS
04/08/2023
Πολιτική
Χρόνος Ανάγνωσης: 1 λεπτό
0
Λ. Μενδώνη: Τι απαντά για την απουσία ασθενοφόρου στο Ηρώδειο κατά το εγκεφαλικό επεισόδιο της Μαρινέλλας

Στο Εθνικό Σχέδιο για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης, στο ειδικό πρόγραμμα για τον έλεγχο της μη δομικής τρωτότητας των κτιρίων των φορέων του υπουργείου Πολιτισμού και στην πολιτιστική προσφορά της Μαριάννας Βαρδινογιάννη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη σήμερα σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του Alpha.

Ως προς την κλιματική κρίση και το πολιτιστικό απόθεμα, η Λ. Μενδώνη δήλωσε ότι «στο υπουργείο Πολιτισμού μελετούμε συστηματικά το θέμα. Ετοιμάζουμε το Εθνικό Σχέδιο για την Αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης στο πολιτιστικό απόθεμα, το οποίο θα είναι έτοιμο το 2025. Έχουμε εντάξει ένα έργο ερευνητικό-μελετητικό στο Ταμείο Ανάκαμψης, με προϋπολογισμό πάνω από 30 εκατ. ευρώ, με συγκεκριμένες παρεμβάσεις στους αρχαιολογικούς χώρους. Στο ίδιο πλαίσιο, έχουμε δημιουργήσει κοινή ομάδα εργασίας η οποία επικοινωνεί σχεδόν καθημερινά με το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και την επιστημονική υποστήριξη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου. Στο πλαίσιο αυτό, η κοινή ομάδα μελετά και υποδεικνύει παρεμβάσεις σε μείζονες αρχαιολογικούς χώρους ώστε, στον βαθμό που είναι δυνατόν, να αποτρέψουμε πυρκαγιές ή άλλες δυσοίωνες επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης», εξήγησε η υπουργός.

Ως προς τη μη δομική τρωτότητα των κτιρίων, η ίδια ζήτησε από τον ΟΑΣΠ και το ΤΕΕ να ετοιμαστεί, ειδικά για το υπουργείο Πολιτισμού, ένα πρόγραμμα για τον ενδελεχή έλεγχο της μη δομικής τρωτότητας των κτιρίων και να κοστολογηθεί σύμφωνα με τις προτεραιότητες που θα θέσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΠΟ. «Τον Σεπτέμβριο θα μας παρουσιάσουν το πρόγραμμα το οποίο θα τεθεί σε εφαρμογή, το συντομότερο δυνατόν. Είμαι σαφής: Δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος. Απλώς, θέλουμε να προλάβουμε», τόνισε.

Η υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε επίσης στη Μαριάννα Βαρδινογιάννη, στο μεγάλο κοινωνικό της έργο, αλλά και στην καθοριστική συμβολή της στο θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα. «Πέρα από την προσωπική μας φιλία, στέκομαι στην αφοσίωσή της στον αγώνα μας για το εθνικό αίτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα. Ήταν αφοσιωμένη σε ό,τι αφορούσε στον πολιτισμό και στην προβολή του στο εξωτερικό. Ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος και συγχρόνως με μια τεράστια κοινωνική ευαισθησία και ένα έργο, το οποίο δύσκολα αποτιμάται. Είναι τεράστιο το έργο της στον κοινωνικό χώρο, για να το αποτιμήσουμε αλλά και την τρομερή αγάπη της για τα παιδιά. Σε αυτά πρέπει να προσμετρήσουμε και την πολύ σημαντική συμβολή της, στα διάφορα θέματα πολιτισμού», επισήμανε η κ. Μενδώνη, καταλήγοντας ως προς το ζήτημα της επανένωσης των Γλυπτών: «Η στρατηγική του υπουργείου Πολιτισμού και η βασική πολιτική του προτεραιότητα είναι ο επαναπατρισμός των πολιτιστικών αγαθών, τα οποία έχουν εξαχθεί παράνομα από τη χώρα μας. Ειδικά, το θέμα της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα είναι ένα εθνικό ζήτημα, το οποίο, τουλάχιστον, από το 2019 απασχολεί όχι μόνο το Υπουργείο Πολιτισμού αλλά προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Related Post

Σύσκεψη στο ΥΕΘΑ για βαλλιστική απειλή: Σε ετοιμότητα η Αθήνα

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Θέτω τον εαυτό μου ενώπιον της κρίσης της Δικαιοσύνης

Σπίρτζης: Αν ο σιδηρόδρομος λειτουργούσε το 2023 όπως τον Ιούνιο του 2019 δεν θα είχαν χαθεί 57 ζωές

Στη Θεσσαλονίκη αύριο ο Μητσοτάκης – Στο επίκεντρο πάρκα, σχολεία και επαφές με δημάρχους

Share212Tweet133Send

Σχετικά Άρθρα

Πεντάγωνο ΥΕΘΑ
Πολιτική

Σύσκεψη στο ΥΕΘΑ για βαλλιστική απειλή: Σε ετοιμότητα η Αθήνα

Ο Νίκος Δένδιας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με επίκεντρο την αντιβαλλιστική προστασία της χώρας

Αναρτήθηκε από Κατερίνα Ιορδανίδη
18/06/2025
Κώστας Αχ. Καραμανλής: Θέτω τον εαυτό μου ενώπιον της κρίσης της Δικαιοσύνης
Πολιτική

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Θέτω τον εαυτό μου ενώπιον της κρίσης της Δικαιοσύνης

«Δεν αδιαφόρησα στις εκκλήσεις και στις επιστολές για τα χρόνια προβλήματα του ΟΣΕ»

Αναρτήθηκε από KARFITSANEWS
18/06/2025
Next Post
Γιώργος Αγγελόπουλος και Δήμητρα Βαμβακούση παντού μαζί! (ΦΩΤΟ)

Γιώργος Αγγελόπουλος και Δήμητρα Βαμβακούση παντού μαζί! (ΦΩΤΟ)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πώς να κάνετε διακοπές χωρίς παγίδες

Συγκλονιστικές εικόνες: Ανεμοστρόβιλος διασχίζει ουράνιο τόξο στις ΗΠΑ – Δείτε βίντεο

Ξεμπρόστιασε την Κωνσταντοπούλου ο Φλωρίδης στη Βουλή (Βίντεο)

Πυροσβεστική: 50 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα το τελευταίο 24ωρο

Εισβολή τρόμου: Το «ψάρι Φρανκενστάιν» βγήκε στη στεριά

Η πασίγνωστη Νομπελίστρια που την «πέθαναν» δύο φορές

Ηγουμενίτσα: Τροχαίο ατύχημα με έναν τραυματία

“Πειρατεία” στην TV του Ιράν απέναντι στο καθεστώς

Ο Μπιλ Γκέιτς προειδοποιεί: “Οι γιατροί θα αντικατασταθούν από μηχανές”

Αστεροειδής “δολοφόνος” με φόρα προς το φεγγάρι

Η εταιρεία με την επωνυμία “MEDIA PUBLISHING GK IKE ” και κατ’ επέκταση η ιστοσελίδα που κατέχει αυτή “www.karfitsa.gr” συμμορφώνονται με τη Σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της Επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L 63).

ΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΣΗΜΕΡΑ

Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥ ΠΡΩΤΟΣ

ΖΩΔΙΑ

Οι τέσσερις ημερομηνίες του Μαΐου που θα φέρουν μεγάλες αλλαγές

Αυτά τα ζώδια θα περάσουν το πιο τρελό καλοκαίρι

Αναρτήθηκε από Άννα Παπαδοπούλου
18/06/2025
0

  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία & Διαφήμιση
  • Όροι Χρήσης – Πολιτική Απορρήτου

© 2025 Karfitsa

Facebook-f Twitter Youtube Instagram

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
No Result
View All Result
  • ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
  • ΕΛΛΑΔΑ
    • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
    • ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ
  • ΔΗΜΑΡΧE ΑΚΟΥΣ;
  • ΑΡΘΡΑ & ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • LIFESTYLE
    • AGENDA
    • TOP PLACES
    • ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ & ΥΓΕΙΑ
    • ΖΩΔΙΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΣΠΟΡ
  • Πρωτοσέλιδα

© 2025 Karfitsa