, Σάββατο
15 Ιουνίου 2024

search icon search icon

Μ. Δράμαλης: Καμία ψήφος χαμένη σ’ αυτές τις εκλογές

Μετά την ανείπωτη τραγωδία των Τεμπών, ο θυμός του κόσμου και της ελληνικής κοινωνίας, για τις παθογένειες του ελληνικού κράτους αλλά και του ΟΣΕ συγκεκριμένα, αποτυπώνεται τόσο από τις δημοσκοπήσεις όσο και από την καθημερινή μου τριβή με την κοινωνία.

Κάθε εκλογή έχει τις δικές της προκλήσεις. Και εδώ πραγματικά καμία ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη, διότι έχουμε ένα χρέος, όλες και όλοι μαζί, να απενεργοποιήσουμε τη “νάρκη” της απλής αναλογικής. Η πρώτη κάλπη θα είναι η κρίσιμη κάλπη. Αυτή θα στείλει τελικά το μήνυμα ποιος πρέπει να κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία

Η θέση μου είναι πως δεν θα πρέπει ένα τόσο τραγικό συμβάν που συνέβη στην χώρα να μετατοπίσει τους πολίτες που θύμωσαν σε μια τιμωρητική συμπεριφορά με την ψήφο τους σε μικρά κόμμα λευκό ή αποχή. Κι επουδενί η προεκλογική περίοδος να αναλωθεί σε ένα κρεσέντο λαϊκισμού και λάσπης, που δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες. Εάν το επιλέξουν άλλοι ας τους αφήσουμε μόνους τους.

Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να συνεχίσει το έργο του και να κάνει τις μεταρρυθμίσεις. Στις υποδομές, στις μεταφορές στον τομέα της υγείας όπου δεν πρόλαβε να επέμβει δραστικά τα προηγούμενα χρόνια.

Είναι κρίμα να μηδενίσουμε τις μεταρρυθμίσεις στο ψηφιακό κράτος στην εξωτερική μας πολιτική στα μέτρα θωράκισης με αμυντικές συμφωνίες με Γαλλία και Αμερική , με εξοπλισμό με αεροπλάνα rafale και φρεγάτες behlara , αλλά και με τον φράκτη στον Έβρο.

Τίποτα από αυτά τα οποία πέτυχε η κυβέρνηση δεν είναι δεδομένο. Παρά τις απανωτές κρίσεις μειώσαμε 12% την ανεργία και αυξήσαμε 6% τις επενδύσεις  και αυξήσαμε 3 φορές τον κατώτατο μισθό, επίσης πλέον οι συνταξιούχοι παίρνουν άμεσα τις συντάξεις τους, χωρίς να περιμένουν χρόνια.

Έχουμε χρέος να οραματιστούμε την Ελλάδα του αύριο. Πώς θα κάνουμε τις ζωές των πολιτών καλύτερες, πως θα βελτιώσουμε το βιοτικό μας επίπεδο, θα αυξήσουμε τους μισθούς, πώς θα κατοχυρώσουμε τις αυξήσεις των συντάξεων, για το πώς θα φτιάξουμε ένα καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας, το οποίο θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των Ελλήνων πολιτών, για το πώς θα ενισχύσουμε την Παιδεία μας και πως θα τελειοποιήσουμε τις υποδομές στον πολύπαθο τομέα των μεταφορών.

Αν θέλουν οι ψηφοφόροι να στείλουν ένα μήνυμα στα κόμματα ας ψηφίσουν όχι παραδοσιακά αλλά νέα πρόσωπα και άτομα με εξειδίκευση μέσα στα κόμματα, ανθρώπους που μπορούν να  προσφέρουν με την εξειδίκευση τους  και πορεία τους στην ενέργεια , στις μεταφορές και σε κάθε άλλο αντικείμενο και ας είναι αυτό το μήνυμα τους προς το πολιτικό σύστημα της αλλαγής προσώπων.   Είναι κρίμα να έχουμε χαμένες ψήφους οργής σε κόμματα και μορφώματα που θα εκμεταλλευτούν πρόσκαιρα μια τραγωδία και τον ανθρώπινο πόνο και θυμό για να αποδυναμώσουν μια αυτοδύναμη κυβέρνηση που χρειάζεται ο τόπος για να αλλάξει όσα κακώς κείμενα υπάρχουν.  

Μπορούμε πολύ εύκολα να φανταστούμε πώς μία άλλη κυβέρνηση όλα αυτά τα οποία πετύχαμε θα τα ανέστρεφε και θα γυρνούσαμε πίσω σε εποχές που θέλουμε να ξεχάσουμε μια και καλή. Οφείλουμε να μην  το επιτρέψουμε.

Αυτοδύναμη Ελλάδα ισοδυναμεί με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία. Αυτός είναι ο στόχος μας, θα τον πετύχουμε με τη δική σας βοήθεια και τη δική σας στήριξη.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ KARFITSA

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.