, Κυριακή
28 Μαΐου 2023

Μ. Κατρίνης: Σταθερότητα στη χώρα και κυβερνητική λύση από τις πρώτες εκλογές

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM. ανέφερε: «Το ΠΑΣΟΚ εμπιστεύεται την κρίση των πολιτών και πιστεύει ότι η λύση στο πρόβλημα σταθερότητας της χώρας θα πρέπει να δοθεί από την πρώτη Κυριακή των εκλογών. Προφανώς, η λαϊκή ετυμηγορία είναι εκείνη που θα κρίνει και θα δρομολογήσει τις όποιες εξελίξεις».

«Άλλοι είναι εκείνοι που αποζητούν δεύτερο γύρο εκλογών, προκειμένου να εκβιάσουν για αυτοδυναμία, η οποία πλέον δεν υφίσταται ως στόχος, την αυτοδυναμία τους, ωστόσο, την ζούμε σήμερα: έχουμε δει τα αποτελέσματα και τα «επιτεύγματα» της και πλέον οι πολίτες γνωρίζουν πως δεν αποτελεί λύση για τα προβλήματα της χώρας», ανέφερε για τα σενάρια των μετεκλογικών συνεργασιών.

«Το ΠΑΣΟΚ θα έχει ποσοστό που θα του δώσει ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο την επόμενη ημέρα των εκλογών», είπε ακόμα ο κ. Κατρίνης και συμπλήρωσε: «Όπως καταγράφεται εδώ και καιρό, τόσο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν πτώση της τάξης περίπου του 30% από τα εκλογικά τους ποσοστά, ενώ το ΠΑΣΟΚ άνοδο του ΠΑΣΟΚ της τάξης, ακόμη και του 50%».

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ακόμα: «Αυτές οι δημοσκοπικές καταγραφές δημιουργούν συνθήκες αντιστροφής του “παιχνιδιού”, δίνοντάς μας το δικαίωμα να είμαστε αισιόδοξοι ως προς την τελική έκβαση του αποτελέσματος. Και βέβαια αυτές οι καταγραφές δείχνουν αλλαγή στη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και ΠΑΣΟΚ, αφού φαίνεται να θεωρούν πως το κίνημά μας μπορεί να αποτελέσει μέρος της λύσης για την επόμενη ημέρα, διαδραματίζοντας πλέον ρόλο πρωταγωνιστικό και ουσιαστικό στις αναγκαίες αλλαγές που πρέπει να γίνουν».

Για την πρόσφατη δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου ο επικεφαλής της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: Η κατεύθυνση που έδωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με το πως θα κινηθεί η παράταξη πριν και μετά τις εκλογές, είναι και σωστή και σαφής. Η θέση που διατύπωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης οδήγησε σε στοχευμένες αντιδράσεις από την κυβερνητική παράταξη και τα φιλο-κυβερνητικά μέσα μαζικής ενημέρωσης εναντίον του ΠΑΣΟΚ, το οποίο δίνει καθημερινά μάχη, για να πείσει τον ελληνικό λαό ότι αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση για την επόμενη μέρα και την σταθερότητα στη χώρα. Εγώ δε συμφωνώ με την τοποθέτηση του Ανδρέα Λοβέρδου, ενώ δεν συμβάλλει στον κοινό στόχο και την κοινή προσπάθειά μας για τις εκλογές».