12:03, Σάββατο
02 Ιουλίου 2022

Μ. Κριθαρίδης για επαναπροωθήσεις: Πότε θα σταματήσει η ελληνική κυβέρνηση να «εγκληματεί» στα σύνορα μας;

«Πενήντα επαναπροωθήσεις προσφύγων -από αυτές που δε γίνονται!- ερευνά ο Συνήγορος του Πολίτη όπως αποκάλυψε χθες στη Βουλή ο επικεφαλής του Συνηγόρου, Ανδρέας Ποττάκης, ζητώντας παράλληλα να του δοθούν όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να μπορέσει να τις ερευνήσει με αποτελεσματικότητα», επισημαίνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

  «Την ίδια ώρα και παρά τις συνεχείς καταγγελίες για τις παράνομες επαναπροωθήσεις από τον διεθνή τύπο και την παραδοχή της ίδιας της Frontex, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και ο αρμόδιος υπουργός ο κ. Μηταράκης, εξακολουθούν να αρνούνται αυτό που πλέον όλος ο κόσμος βλέπει, γνωρίζει και συζητάει, πως δηλαδή το ελληνικό κράτος παρανομεί συνειδητά στα ελληνικά σύνορα, παραβιάζοντας το διεθνές δίκαιο και καταπατώντας βάναυσα θεμελιώδεις αρχές του ανθρωπιστικού δικαίου για το άσυλο και τη μετανάστευση», σημειώνει και καταλήγει:

  «Πότε θα σταματήσουν να εγκληματούν οι ελληνικές αρχές στα σύνορα μας εμπλέκοντας το ελληνικό λιμενικό σε παράνομες και απάνθρωπες πρακτικές, με την συμμετοχή μέχρι πρότινος και της Frontex, αλλά και την ανοχή της ηγεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης;».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ